Kada nekome od prijatelja ne radi internet prvo zovu tebe, a onda tehničku podršku? Rad na projektu akceleriranog razvoja LTE radijske pristupne mreže i priprema za uvođenje 5G tehnologije ne zvuči kao posao, nego gušt?  Ako si pritom pri kraju diplomskog studija, imaš upisanu apsolventsku godinu ili je studentski život iza tebe manje od godinu dana – možda si baš ti osoba koju tražimo!

Što ćeš raditi?

Zanima li te radijska pristupna mreža, ovaj projekt je kao stvoren za tebe. Imat ćeš priliku raditi na projektu čija je misija ubrzati razvoj i povećati kvalitetu radijske pristupne mreže. Velik broj LTE radio i 5G plug-in funkcionalnosti čekaju da zasučemo rukave i zajedničkim snagama provedemo njihovu evaluaciju, testiranje i implementaciju.

Poseban dio uvođenja novih funkcionalnosti leži u IoT uređajima i NB-IoT prijenosu podataka preko zračnog sučelja. Imat ćeš jedinstvenu priliku dati nam prijedloge korištenja IoT uređaja na A1 pristupnoj mreži. No, tvoje ideje neće ostati samo puko slovo na papiru! Njih ćemo implementirati na realnoj mreži za vrijeme trajanja projekta. Tko se od tvoje ekipe može time pohvaliti u CV-u?

Osim toga, sudjelovat ćeš u redovnim procesima odobravanja radio opreme i administriranja licenci za radio opremu. Tako ćeš steći uvid u procese izgradnje i proširenja baznih stanica, baš kao i u njezin hardverski sastav.

Čime nas možeš impresionirati?

Ako još čitaš, to znači da je ovo baš za tebe. No, prije nego što kreneš slati životopis, provjeri imaš li sljedeća predznanja:

  • Poznavanje radijske pristupne mreže
  • Analitički pristupaš rješavanju problema
  • Napredno se koristiš Microsoft Excelom

Zvuči zanimljivo?

Redovita plaća nije sve što dobivaš ovim poslom. Očekuju te nova prijateljstva, ali i znanja koja ćeš dobiti putem edukacija te rada na projektu. Možda nakon odrađenog projekta ostaneš s nama ili nastaviš graditi internacionalnu karijeru u A1. Zato se brže bolje prijavi slanjem životopisa i motivacijskog pisma. Nakon prvog selekcijskog kruga, imat ćeš priliku rješavati individualne i grupne zadatke s drugim kandidatima, baš kao i impresionirati budućeg mentora.

Prijavi se! Želimo ti puno sreće!

Za više informacija o A1 Start programu, posjeti našu stranicu.

Radno mjesto je u Zagrebu.