Let’s Challenge, braineri!

Snimi zadatak, okupi tim, smisli NB – IoT rješenje i budi SAVER naših šuma. Baci se na Challenge.
Ideja HT Challengea je (super)rano detektirati šumske požare koristeći senzore temperature, relativne vlažnosti zraka, koncentracije ugljičnog monoksida i dioksida u zraku, koji bi se preko NB-IoT tehnologije povezali s aplikacijom ili platformom.

Sudjeluju svi – solo igrači i timovi do tri člana koji ponude rješenja našeg Challengea. Nikakav bed ako je tim s raznih strana svijeta. Pobjednici Challengea osvajaju cool nagrade iako znamo da vi vjerojatno prije brijete na rješenje, nego na nagrade. Naš cilj je više nego vrijedan Challengea!
Finaliste očekaju mentori i resursi za pilotiranje razrađene ideje. Spremamo i final pitch za pobjednike.

Event na kojem će 18. siječnja 2019. uz pobjednika stajati Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom Grupa. A naša mašta, može svašta! Ovo je tek početak…

A sada – Challenge

Tehnički dio
• Napravi rješenje koje omogućava ranu detekciju šumskih požara, koristeći senzore temperature, relativne vlažnosti zraka, koncentracije ugljičnog monoksida i dioksida u zraku koji bi se preko NB-IoT tehnologije povezali s aplikacijom/platformom. Kombinacija s ostalim senzorima, primjerice kamerama, je sasvim OK.
• Aplikacija treba prikazivati prikupljene parametre i evaluirati podatke u realnom vremenu, kao i njihovu korelaciju.
• Napravi stupnjevito alarmiranje i definiraj preporučene akcije.

 

Poslovni plan
• Osim tehničkih detalja, trebaš razraditi i poslovni plan. Ideja se treba temeljiti na istraživanju tržišta.
Trebaš je razraditi do razine blueprinta (odabir senzora, troškovnik, prijedlog dizajna aplikativnog rješenja).
Prezentacija
• Za kraj, naravno, preza – zapravo dokument s dizajnom rješenja i 10-minutna pitch prezentacija (može video, PP i slični formati).

Više informacija na linku ovdje