1. TEMA: Upravljanje jednom granom trofaznog izmjenjivača sinusno pulsnom-širinskom moduluacijom pomoću razvojnog sustava Arduino

ZADATAK: Pomoću razvojnog sustava Arduino osmisliti i adaptirati sustav za upravljanje jednom granom trofaznog izmjenjivača (jednofazni izmjenjivač u polumosnom spoju). Upravljanje izvesti sinusnom pulsno-širinskom modulacijom (SPWM). Provesti analizu rada za dani izmjenjivač upravljan pomoću SPWM. Također, dizajnirati korisničko sučelje (Arduino monitor i tipkovnica) za unos i prikaz parametara SPWM. Testirati nadograđeni izmjenjivač sa radno-induktivnim trošilom u nekoliko karakterističnih radnih točaka.

Mentor:prof.dr.sc.Denis Pelin

Sumentor: mag. ing. el. Kristijan Lolić

 

  1. TEMA: Pasivni BMS za balansiranje 5 ćelija spojenih u seriju

ZADATAK: Provesti analizu  I gotove solucije za pasivne BMS-ove, navesti mane I dobre stavri pasivnog balansiranja. Pomoću razvojnog sustava Arduino osmisliti I adaptirati sustav za balansiranje baterija prema specifikacijama. Testirati sustav I dati radne točke za različite struje balansiranja.

Input power source: Li-ion or LiFePo battery

Nominal voltage: 16V – 18,5V

Cell count: 5

Protections: over and under voltage, over temperature, over current

Cell balancing: 50mA-200mA

Communication: SOC, SOH

Mentor:prof.dr.sc.Denis Pelin

Sumentor: mag. ing. el. Kristijan Lolić

 

  1. TEMA:Aktivni BMS za balansiranje 5 ćelija spojenih u seriju

ZADATAK: Provesti analizu  I gotove solucije za aktivne BMS-ove, navesti mane I dobre stavri aktivnog balansiranja. Pomoću razvojnog sustava Arduino osmisliti I adaptirati sustav za balansiranje baterija prema specifikacijama. Testirati sustav I dati radne točke za različite struje balansiranja.

Input power source: Li-ion or LiFePo battery

Nominal voltage: 16V – 18,5V

Cell count: 5

Protections: over and under voltage, over temperature, over current

Cell balancing: 500mA-1A

Communication: SOC, SOH

Mentor:prof.dr.sc.Denis Pelin

Sumentor: mag. ing. el. Kristijan Lolić

 

  1. TEMA: Projektiranje transformatora i upravljanja za istosmjerni pretvarač s faznim pomakom

ZADATAK: Potrebno je obraditi teoriju rada mostnih pretvrarača i njihovog upravljanja s metodom faznih pomaka.Za postojeći model potrebno je projektirati parametre transformatora te ga izraditi uz pomoć mentora iz Rimac Automobila. Transformator treba ugraditi u model i izmjeriti parametre pretvarača.Za model je potrebno napraviti upravljanje na Arduino Due platformi koje će se koristiti za testiranje modela (transformatora). Obraditi dobivena mjerenja te usporediti s teorijskim vrijednostima.

Mentor:prof.dr.sc. Kruno Miličević

Sumentor: mag. ing. el. Luka Olvitz

 

  1. TEMA: Projektiranje transformatora i upravljanja za rezonantni LLC istosmjerni pretvarač

ZADATAK: Potrebno je obraditi teoriju rada mostnih rezonantnih pretvarača, njihove prednosti i mane u odnosu na druge DC-DC pretvarače. Za postojeći model potrebno je projektirati parametre transformatora te ga izraditi uz pomoć mentora iz Rimac Automobila. Transformator treba ugraditi u model i izmjeriti parametre pretvarača. Za model je potrebno napraviti upravljanje na Arduino Due platformi koje će se koristiti za testiranje modela (transformatora). Obraditi dobivena mjerenja te usporediti s teorijskim vrijednostima.

Mentor: prof.dr.sc. Kruno Miličević

Sumentor: mag.ing.el. Luka Olvitz