1. TEMA: FPGA implementacija SoC algoritma za Li-ion baterijske ćelije

ZADATAK: Istražiti SoC algoritme u literaturi s naglaskom na Kalman filtriranje. Odabrani algoritam implementirati na Xilinx FPGA razvojnom sustavu i Vivado programskoj podršci te mjeriti vremena izvođenja.

Mentor: Tomislav Matić (ZRIA)

Mentor iz Rimac Automobili: David Romić

  1. TEMA: Programski sustavi za prigušenje buke audio signala u vozilima

ZADATAK: Napretkom multimedijskih sustava u vozilima sve je razvijenija funkcionalnost korištenja audiosustava vozila kao proširenje telefona (tzv. Handsfree), te funkcionalnost prepoznavanja glasovnih komandi (voice user interface). Kako bi se postiglo kvalitetno funkcioniranje obje funkcionalnosti, potrebno je filtrirati pozadinsku buku te izbjeći jeku i mikrofoniju.

Cilj ovog rada je analizirati dostupne alate za filtriranje pozadinske buke, detekciju i filtriranje jeke te mikrofonije. Potrebno je razviti prototip programskog sustava koji prepoznaje i filttira pozadinsku buku i/ili jeku.

Mentor: Tomislav Matić (ZRIA)

Mentor iz Rimac Automobili: Tomislav Lugarić

  1. TEMA: Programski sustavi za digitalno procesiranje audio signala u vozilima

ZADATAK: Razvoj ugradbenih računala koja se koriste u automobilima omogućio je njihovo korištenje za brojne aspekte vezane uz multimediju. Sa sve naprednijim sustavima zvučnika u automobilima, nastala je i potreba za prilagodbu audiosustava interijeru automobila, odnosno posebnim vrstama glazbe koja se sluša. Funkcionalnosti poput korekcije izobličenosti zvuka, simuliranje drugačijeg interijera, centriranje zvuka na određeno mjesto u autu tradicionalno su se postizale posebnim sklopovljem (DSP hardware), no s većom procesorskom moći ovo je moguće postići i korištenjem „običnog“ aplikacijskog procesora.

Cilj ovog rada je analizirati dostupne alate za digitalno procesiranje signala, te razviti prototip sustava koji omogućava funkcionalnosti DSP-a poput:

Podešavanje faznog pomaka među zvučnicima

Centriranje zvuka na određeno mjesto u automobilu

Kompenzacija audio sustava obzirom na unutrašnjost automobils

Dinamička kompresija raspona (Dynamic range compression)

Mentor: Tomislav Matić (ZRIA)

Mentor iz Rimac Automobili: Tomislav Lugarić

  1. TEMA: FPGA upravljač za paralelnu komunikaciju s AD pretvornikom

ZADATAK: U ovom radu potrebno je razviti i implementirati upravljač za paralelnu komunikaciju s AD integriranim sklopom. Upravljač je potrebno razviti za FPGA te ga implementirati i testirati na odabranom razvojnom sustavu. Rimac Automobili će osigurati AD integrirani sklop.

Mentor: Tomislav Matić (ZRIA)

Sumentor: Ivan Aleksi

Mentor iz Rimac Automobili: Marijus Pocevičius