Današnji poslodavci traže mlade osobe koje su uz odlično obrazovanje stekli korisne nove vještine i znanja, naučili komunicirati i uspješno raditi u timu s različitim ljudima, koji su otvoreni za nove izazove i koji se mogu dobro snaći u svim radnim okruženjima.

U vremenu kada se poznavanje programiranja nameće sve intenzivnije Gauss radionica ti nudi intuitivan i jednostavan pristup razvoju iOS mobilnih aplikacija koje
ćeš naučiti savladati kroz praktične i zanimljive primjere.

Namjera ovog programa obrazovanja je uvesti polaznike u dinamični svijet izrade mobilnih aplikacija. S ovom radionicom pojedinci si osiguravaju prepoznatljivost među IT ekspertima i bolju poziciju na tržištu rada.

Radionica će se održavati od 1. do 15. tjedna nastave na FERIT-u u laboratoriju K1-1 (Kampus). Termini su ponedjeljkom i srijedom. Prvi termin počinje s datumom 25.02.2019.g.(ponedjeljak) i završava s 05.06.2019.g.(srijeda).

Čak je i s FERIT-ovim nastavnicima iz predmeta ljetnog semestra:

– Razvoj mobilnih aplikacija DRcKb2-05

– Razvoj mobilnih aplikacija SR603-17

dogovoreno da će se pohađanje radionice vrednovati kao pohađanje laboratorijskih i konstrukcijskih vježbi na tim predmetima, tj. ako idete na radionicu, ne morate ići na LV i KV (ne morate, ali smijete!), a u tom slučaju uspjeh ostvaren na radionici bit će evidentiran u obliku bodova na LV i KV. Naravno, to znači da neuspješno pohađanje radionice znači i neuspješno odrađene LV i KV ako njih niste paralelno pohađali, tj. ako ste se odlučili za „ne morate“, a ne za „smijete“. Stoga vam je najsigurnije da paralelno s radionicom pohađate i LV i KV na predmetima – barem na početku dok ne budete koliko-toliko sigurni da ćete radionicu uspješno svladati.

Prijave su otvorene do 20.2.2019. godine (srijeda). A prijaviti se možete na e-mail adresu: ios_skola@gauss.hr i navesti svoje ime,prezime,godinu rođenja i ukratko razlog prijavljivanja na ovu radionicu, što vas pokreće, što vas motivira.
Broj mjesta je ograničen pa ćemo izabrati one koji najkreativnije iskažu svoj interes.

Mi znamo da nijedna naša radionica uz ovako zanimljive predavače nije uzalud ali da malo zasladimo cijelu stvar, osim osjećaja unutarnjeg zadovoljstva ,najuspješnije ocijenjenim polaznicima ide mogućnost zaposlenja ili stipendije. S FERIT-ove pak strane je omogućeno da će se svim studentima (svi studiji i sve godine) pohađanje radionice smatrati opravdanim izostankom s ostale nastave, ako slučajno u terminu radionice imaju neku drugu nastavu. O tome će voditelji radionice preko Centra za razvoj karijera FERIT-a obavijestiti nastavnike na temelju evidencije dolazaka studenata na radionicu. Što je to „opravdani izostanak“ i kako ga nadoknaditi v. na linku:

https://www.ferit.unios.hr/dokumenti/studenti/dokumenti-o-studijima-i-studiranju/Okviri%20kriterija%20FERIT%202017-2018_2017-09-25_web.pdf

Ivan Barišić, mag. ing. comp.
iOS Team leader | iOS developer at Gauss d.o.o.