Kada biste nekome jednostavnim rječnikom išli opisati što je backend developer, možda biste se zapetljali u kodovima, programskim jezicima ili e-commerce platformama, no najjednostavnije je ono da backendaš radi sve ono zbog čega korisnik uživa u mobilnoj aplikaciji ili na web stranici, ali mu to nije vidljivo. Može se usporediti s kuhanjem – šef kuhinje će skuhati specijalitet kuće u kuhinji gdje ga nitko od gostiju ne vidi, ali će ga konobar poslužiti i razgovarati o jelu s gostima. Šef kuhinje je u ovom slučaju backend developer, konobar frontend developer. Ili još jednostavnije (i možda oku ljepše) shvaćanje backenda i frontenda putem fotografije.

 

Što ti sve Tvornica nudi?

  • Mentore koji će ti biti podrška u procesu učenja i kontinuiranom rastu
  • Plaću na temelju vašeg prethodnog znanja
  • Božićni bonus
  • Pomoć pri pronalaženju adekvatnog smještaja ako ne živite u Osijeku
  • Financijska pomoć pri selidbi u Osijek
  • Povećanje plaće na temelju vašeg profesionalnog rasta
  • Rad u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi

 

Što trebaš znati da bi se prijavio na ovaj oglas?

Prije svega, trebaš imati puno volje za učenje i rad, a potrebno je i da osnovno poznaješ i razumiješ PHP, SQL sintakse i OOP te da ti je poznat rad s GIT-om. Također je poželjno da poznaješ osnove HTML-a, CSS-a i JS-a kako bi što lakše surađivao s frontend developer kolegama iz tima i kako bi što prije mogao početi tvoj samostalni rad na projektima Tvornice.

Što će te izdvojiti od konkurencije?

Bonus bodove donijet će ti iskustvo u razvoju softvera, poznavanje Laravel-a ili drugih PHP frameworka, konceptualno razumijevanje CMS-a i poznavanje Linux-a.

Jasno nam je kako si se kao student možda s gore navedenim pojmovima upoznao samo u teoriji, ali sigurno su ti bliski i volio bi raditi u njima kao budući vrhunski backend developer.

Uredi svoj životopis,  dodaj link na svoj GitHub (nije obavezno), posjeti factory.hr/jobs i prijavi se!

Nestrpljivo čekamo tvoju prijavu!