Erasmus za mlade poduzetnike međunarodni je program razmjene koji ima za cilj potencijalnim i/ili postojećim poduzetnicima omogućiti stjecanje iskustva u inozemstvu kod poduzetnika koji već dugi niz godina upravljaju uspješnim tvrtkama.

Boravak u inozemstvu može trajati od 1 do 6 mjeseci uz financijsku potporu Europske komisije. Destinacije za odlazak na razmjenu su države Europske Unije te SAD, Izrael i Singapur.

S obzirom na visoku stopu nezaposlenosti među mladima, program je pokrenut 2008. godine i od tada neiskusnim pojedincima olakšava pokretanje vlastitog poslovanja, uz prethodno stečeno iskustvo u inozemstvu.

U okviru kolegija Menadžment, 10. svibnja 2019. godine, stručna suradnica iz tvrtke TERA Tehnopolis Osijek, mag.oec. Ivana Dumančić i stručni suradnik  mag.ing.agr. Dino Klobučar će održati predavanje o programu Erasmus za mlade poduzetnike. Cilj predavanja je prisutne upoznati s Programom, njegovim mogućnostima i prednostima te svim koracima prije kao i tijekom odvijanja razmjene.

Predavanje će se održati u dvorani 2-31, u 14:15 sati. Uz studente 2. godine diplomskog studija koji slušaju kolegij Menadžment, dobrodošli su i svi ostali zainteresirani studenti.