Hrvatska akademija tehničkih znanosti i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek pozivaju Vas da sudjelujete na tribini pod nazivom:

 

“ICT u gospodarstvu i na sveučilištu”

 

četvrtak, 16. svibnja 2019. u 16 sati

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

Kneza Trpimira 2b, Vijećnica fakulteta

 

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek poduzima niz aktivnosti na približavanju potrebama gospodarstva kroz uključivanje stručnjaka u predlaganje i evaluaciju nastavnih programa i uključivanje u nastavni proces putem studentske prakse, gostujućih predavanja i ostalih oblika nastave. Potreba za međusobnom suradnjom potvrđena je i na nedavno uspješno održanom Danu otvorenih vrata i danu karijera – DOVIK 2019, održanom 20. ožujka 2019., na kojem su uz Fakultet sudjelovale i mnoge značajne tvrtke partneri Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek informirajući studente i učenike o svojim interesima, dostignućima i potrebama.

Tribina je organizirana u suradnji Odjela za sustave i kibernetiku Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na tribini će se utvrditi trenutno stanje na području informacijske i komunikacijske tehnologije u gospodarstvu i na sveučilištu te analizirati predvidive moguće smjerove razvitka ovog područja, posebno u Slavoniji i Baranji. Istovremeno, tribina bi trebala dati poticaj proširenju suradnje gospodarstva i obrazovanja s ciljem postizanja što bolje usklađenosti nastavnih programa s novonastalim potrebama gospodarstva radi podizanja kvalitete ishoda učenja, osposobljenosti mladih stručnjaka i jačanja konkurentnosti gospodarstva na domaćem i svjetskom tržištu.

 

                PROGRAM

16:00  Otvorenje tribine i pozdravi:

 

Izlaganja:

Prof. dr. sc. Mislav Grgić, Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb:

Suradnja akademske zajednice i gospodarstva – iskustva s FER-a

Prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb:

Inovacijski centar Nikola Tesla – dosadašnja iskustva i  planovi

Ivan Jurlina, Osijek Software City, Osijek:

                Kako stvoriti Software City

Prof. dr. sc. Darko Huljenić, Ericsson Nikola Tesla d.d., Zagreb:

Što možemo zajedno napraviti u obrazovanju – industrija i sveučilište?

Tomislav Lugarić, RIMAC automobili d.o.o., Sveta Nedjelja:

Rimac Automobili i FERIT – iskustva i buduća perspektiva

Zvonimir Kaprocki, Institut RT-RK Osijek:

Suradnja RT-RK Automotive kompanije s fakultetima u regiji

Prof. dr. sc. Kruno Miličević, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek:

FERIT i suradnja s gospodarstvom

18:00  Rasprava

Iščekujemo Vaše sudjelovanje na tribini i molimo da svoj dolazak potvrdite elektroničkom poštom na adresu miriam.arambasic@ferit.hr . Radujemo se Vašem dolasku i srdačno Vas  pozdravljamo,

 

Za organizacijski odbor:                                                                                                Dekan:

Prof. dr. sc. Željko Hocenski, član HATZ                                                 Prof. dr. sc. Drago Žagar