Pozivamo vas 16.05.2018. (srijeda), od 11:30 do 13:00, na predavanje na temu “Ugradbeni računalni sustavi bazirani na FPGA tehnologiji” koje će održati Gordan Galić, voditelj marketinga u Xylon-u.

Kroz predavanje će se napraviti kratki uvod u FPGA tehnologiju i područja primjene, te usporedba sa drugim poluvodičkim tehnologijama koje se koriste u ugradbenim elektroničkim sustavima. Poseban naglasak će biti na primjeni FPGA poluvodiča u modernim automobilskim sustavima za pomoć vozaču (ADAS) i u autonomnim vozilima (AD).

Pričat će se i o arhitekturi FPGA čipova, najvažnijim tehničkim detaljima, te postupcima i alatima koje se koriste u projektiranju FPGA čipova i na njima baziranih ugradbenih sustava.

Na kraju će se pokazati primjer cjelovitog Xylonovog FPGA sustava za snimanje, reprodukciju i  analizu video i mrežnih podataka u testnim vozilima za razvoj slijedeće generacije automobilskih ADAS/AD sustava.

Predavanje će biti održano u dvorani K2-1 u sklopu kolegija “Ugradbeni računalni sustavi”, „Mikroračunalni sustavi“ i „Elementi automatike“, no pozivaju se i svi ostali studenti da prisustvuju ovom gostujućem predavanju.