Našu iOS akademiju nedavno smo priveli kraju! 

Koji je rezultat ove 3-mjesečne edukacije? Dva nova iOS developera u Factoryju! 

U četvrtak, 4. lipnja u našem osječkom uredu održali smo završnu svečanost za naše polaznike i mentore kojim smo zaokružili cijeli projekt iOS akademije.

Kako bi Akademija tekla uspješno, svim polaznicima smo osigurali opremu, posebnu učionicu u našem osječkom uredu i 3 mentora koji su, zajedno s polaznicima, radili na rješavanju svih izazova.

iOS učionica 

Mentori su odigrali ključnu ulogu tijekom cijele iOS akademije. Pobrinuli su se kako bi polaznici u bilo kojem trenutku imali jasnu sliku o tome što žele postići i način na koji će to postići.

Voditelj iOS akademija bio je naš mobile team lead, Matija Solić. Zajedno s našim iOS timom, odnosno Lukom Lovretićem i Josipom Markovićem, pobrinuli su se da svi izazovi budu uspješno riješeno, posebice izazov nastavka iOS akademija iz naših domova. 

Matija, voditelj Akademije, iznimno je zadovoljan rezultatima, a u nastavku možete pročitati njegove dojmove: 

“Zadovoljan sam Akademijom i njenim rezultatima. Polaznici su naučili dosta o MVVM arhitekturi, o reaktivnom programiranju i osnovama razvijanja iOS aplikacija. A o tome da su krajnji rezultati odlični govori to što s 2 polaznika nastavljamo suradnju. Naravno, ni jedan projekt poput ovoga ne može proći bez izazova, a naš najveći izazov bio je nastaviti iOS akademiju remote. I taj izazov smo uspješno riješili, Akademija se nastavila i završila remote. Kroz dobru organizaciju uspjeli smo zadržati odličan omjer mentora i polaznika (3 mentora na 5 polaznika) i zadržati mindset kontinuiranog rada i razvoja. Čestitam polaznicima, napravili su super posao.” 

Našom Akademijom i načinom mentoriranja zadovoljni su i polaznici, a više možete pročitati izravno od polaznika Akademije, sada iOS developera – Zvonimira! 

Zvonimir iOS akademija - novi iOS developer

Kako je u 3.mjesecu naše poslovanje preseljeno u naše domove, iOS akademija se također nastavila odvijati remote. 

iOS akademija – od doma! 

Unatoč novim izazovima koje sa sobom donosi rad od doma, iOS akademija nastavila je teći istim tempom. 

U našem prethodnom članku na STUP-u imali ste priliku pročitati kako smo naše poslovanje uspjeli preseliti doma, a kako se nastavila iOS akademija – pročitajte dojmove našeg novog iOS developera, Mirana! 

Miran iOS akademija - novi iOS developer

Kako bi iOS akademija nastavila istim tempom i od doma, osigurali smo polaznicima svu potrebnu opremu, a komunikaciju nastavili online.

Naši mentori su se odlično prilagodili i na tjednoj razini održavali videocallove, predavanja i radionice. Za sva pitanja polaznika, mentori su im bili na raspolaganju kroz cijeli dan! 

Korak dalje za našu IT zajednicu

Već dugi niz godina aktivno sudjelujemo u širenju i razvoju osječke IT scene i smatramo da smo s projektima poput iOS akademije pokazali da idemo u odličnom smjeru! 

Od 5 polaznika Akademije, čak 2 polaznika nastavljaju suradnju s nama u obliku zaposlenja! Drago nam je što smo obogatili našu IT scenu s još 2 iOS developera. 

Naš iOS tim bio je u stalnom kontaktu s polaznicima te su se pobrinuli da iOS akademija pruži polaznicima zaokružen proces učenja – i u uredu i od doma.

Što naši iOS developeri, Josip i Luka, imaju za reći o Akademiji? Puno pozitivnih stvari! Pročitajte u nastavku.

“Ekipa je bila ažurna, bili su redovni na svim predavanjima i na svim sastancima. Dva puta tjedno su nam prilagali svoje zadatke na pregled, a vrijedi reći da su sudjelovali u izradi nekoliko zadataka. Ozbiljno su pristupili cijelom programu iOS akademije i drago mi je što nakon Akademije i dalje nastavljamo raditi s 2 polaznika, sada iOS developera!”

  • Luka, iOS developer

 

“Super je sve prošlo! Iako je ovo prva Akademija takve vrste na kojoj sam imao priliku sudjelovati kao iOS developer, isplatilo se. Polaznici su dali sve od sebe, a kad im je falilo motivacije – tu smo im uvijek uskočili. Na kraju su čak i sami davali prijedloge za završni zadatak što nam je super znak.”

  • Josip, iOS developer

 

iOS development – gdje i kako učiti?

Ako ste se u jednom trenutku pitali gdje možete učiti i iz kojih materijala – we’ve got you covered! 

Tijekom prošla 3 mjeseca, naši polaznici učili su iz raznih izvora, a ako ste u potpunosti novi u svijetu iOS developmenta – mentori Luka i Josip preporučuju vam sljedeće izvore:

Za više izvora i edukativnih materijala o developmentu i dizajnu, posjetite naš članak na kojem možete naći više informacija.

Članak sadrži mnoštvo korisnik edukativnih materijala i pomoći će vam da uspješno zakoračiti u IT svijet kao developer ili dizajner.

Iako je naša iOS akademija završila, Frontend akademija i dalje nastavlja svojim tijekom! Polaznici i dalje rade na svom znanju o Frontend developmentu, a više o samoj Frontend akademiji možete pročitati na našem websiteu. 

No, iako je iOS akademija završena, postoji li mogućnost za održavanjem nove iOS akademije? 

Nastavite pratiti naš rad i prvi saznajte sve novosti! 

Priključi se osječkoj IT priči! 

Prijave za iOS i Frontend akademiju su završene, ali – u bilo kojem trenutku možete se prijaviti za studentsku praksu u Factoryju! 

Svakom praktikantu pristupamo individualno i onima koji nam pokažu znanje i volju pružamo mogućnost nastavka rada na plaćenoj studentskoj praksi. Na kraju rad na plaćenoj studentskoj praksi vodi i ka trajnom zaposlenju.

Ako te zanimaju ostala iskustva naših praktikanata, baci oko na naš blog!

Ukoliko imaš dodatnih pitanja ili želiš više saznati o nama i o kulturi naše tvrtke, javi se našem HR odjelu na hr@factory.hr