Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ovaj mjesec organizira multisdisciplinirani Open Data Hackathon koji se trebao održati 27. i 28. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER), no zbog svih mjera koje se moraju poštivati i zbog sigurnosti preselili smo se u online prostor (Zoom).  Sve  je virtualno i svima dostupno!

 

Ovim putem htjeli bismo pozvati vaše studente da se priključe dvodnevnom HACKATHONU te predstave inovativna rješenja na novonastalu situaciju uzrokovanu Covid-19 virusom.

Na Open Data Hachathonu razvijati ćemo tehnološki inovativna rješenjima koristeći otvorene podatke iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Hackathon se održava u sklopu europskog projekta ODEON koji se bavi iskorištavanjem Otvorenih Podataka radi jačanja odnosa između digitalnog rasporeda, strategije e-vlade te platforma otvorenih  podataka implementiranih na više razina. Ovo je velika prilika za sve ambiciozne pojedince, studente i startup-tvrtke, koja će im omogućiti da demonstriraju svoje vještine i znanja, osvoje nagrade, pronađu investiture i ujedno daju važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti.

Želja nam je omogućiti studentima i startup-ovima bolju perspektivu kroz Open Data Hackathon gdje spajamo javne (HAMAG-BICRO, Ured za digitalizaciju i mnoge druge javne institucije) te privatne subjekte, stručnjake, studente, pojedince, startup-ove, mentore i IT tvrtke. Rješenja će se razvijati pomoću otvorenih podataka, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije, povezivanja uređaja putem interneta (Internet Of Things), Big Data i Blockchaina.

Pobjednici Hackathona će biti u prilici osvojiti novčane nagrade te predstaviti projekt na Leap Summitu, otputovati u Bruxelles i predstaviti projekt pred potencijalnim investitorima (ovisno o epidemiološkim preporukama), te dobiti stručnu potporu lokalnih hrvatskih tvrtki i stručnjaka.

Hackathon je odlična prilika za studente da prezentiraju svoje ideje i osvoje priliku za realizaciju svojih projekta istovremeno promovirajući fakultet s kojeg student dolaze. Bilo bi nam drago kada biste poduprijeli projekt objavljivanjem poziva na stranicama fakulteta ili drugim komunikacijskim kanalima kako bi se što više studenata uključilo u hackathon i sam projekt ODEON.

Više informacija o samom hackathonu možete pročitati na linku. Za sva pitanja možete se obratiti na email: edukana.veirana@gmail.com.

 

************************************

Što se sve može u dva dana?

Može se prijaviti na  online Hackathon (preko Zoom-a), pokazati svoje znanje i vještine, osvojiti novčane nagrade, naučiti nešto o otvorenim podacima, pronaći investiture i mentore, ostvariti još bolji network te ujedno dati važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti.

Više info pogledajte u kratkom promo video .

 

Ključne info:

2 dana, 27. i 28.09.

Online (Zoom)

Novčane nagrade i nagrade sponzora

Dokazani mentori

Online edukacija kako korisiti Otvorene podatke

4 područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam

Predstavljanje projekta na LEAP summitu i u sklopu EU projekta ODEON