Iskustvo s Android prakse - Factory.hr

Prvo da vam predstavimo Zvonimira, studenta 3. godine preddiplomskog studija Računarstva, na osječkom FERIT-u. Dolazi iz Koške i kaže da je oduvijek htio upisati smjer Računarstvo.

Kako se odlučio baš za Android praksu u Tvornici?

Zvonimir nam je otkrio da se s Android developmentom upoznao tijekom faksa, na kolegiju Osnove razvoja web i mobilnih aplikacija. Nakon toga želio je svoje znanje nadograditi i proširiti, a praksa mu se činila kao najbolji izbor u tom trenutku. Za mogućnost dolaska na praksu u Tvornicu čuo je na faksu, a na stranicama STUP-a pročitao je iskustva drugih. Iskustva onih koji su kod nas već bili na praksi uvelike pomažu prilikom odluke gdje na praksu otići i što će se time postići za osobni razvoj.

Proces prijave na praksu je jednostavan!

Zvonimirovo iskustvo s prijavom bilo je ugodno i kaže da je proces bio jednostavan. Odradio je zadatak i ubrzo nakon toga javili smo mu se te mu dali mu code review, u kojem je detaljno objašnjeno što je napravljeno dobro, gdje ima mjesta  za napredak i na što ubuduće pripaziti tijekom pisanja koda.

Nakon odrađenog zadatka, uslijedio je intervju, a nedugo zatim Zvonimir je bio u našem osječkom uredu s kolegama za koje je rekao da su super tim.

Mentor, redovan feedback i zadaci prilagođeni tvom predznanju

Zvonimir je u Tvornici dobio individualni plan prakse, gdje smo se usuglasili što će učiti na temelju onoga što od ranije zna kako bi na kraju svi bili zadovoljni. Istakuo je da mu se posebno svidjelo što je svaki dan znao što će raditi. Smatramo da je to posebno važno za svakog praktikanta kako bi na kraju bio zadovoljan svojim novim znanjima, ali i za mentora koji nakon dobro odrađene prakse može biti siguran da je svoje vrijeme uložio u mlađeg kolegu koji je naučio nova znanja koja će mu koristiti u daljnjem razvitku.

Zvonimirov mentor bio je Matija, za kojeg kaže da je vrlo pristupačan i vrlo rado dijeli svoje znanje. Matija je spremno odgovarao na sva postavljena pitanja, a ono što je Zvonimiru posebno bitno – pomogao mu je razvijati programersku logiku koja je prijeko potrebna da bi se zadatak riješio na što bolji način.

Zvonimir nam je otkrio svoje planove nakon prakse

Sa Zvonimirom smo se družili mjesec dana, a nakon toga on se vratio fakultetskim obavezama. Na kraju nam je rekao koji su mu planovi za budućnost:

Plan mi je završiti preddiplomski studij, a nakon toga upisati diplomski. Svakako nastaviti razvijati svoja znanja što se tiče programiranja i razvoja aplikacija.

Na samom kraju, želimo ti reći da je tijekom faksa jako bitno otići na praksu, pogotovo na diplomskom studiju ili na zadnjim godinama. Tada se može vidjeti jasan napredak i stvoriti vizija onoga što u budućnosti želiš raditi. Osim toga, potrebno je upoznavati ljude, širiti vidike, isprobati rad u timu i okušati se u različitim stvarima.

Diploma u rukama ne garantira posao!

Slažemo se da je fakultet od velike važnosti i uvijek smo prilagodljivi što se tiče studentskih obaveza, no bitno je naglasiti da diploma bez ikakvog iskustva najčešće nije najbolji put. Danas su mogućnosti za učenje i odlaske na praksu velike. Na tebi je da odlučiš što je ono što te zanima, javiš nam se i budeš spreman na rad, rad, rad kako bi svoje vještine izbrusio do savršenstva, a mi smo tu da ti pomognemo kada zapneš!

 

Zvonimir je istaknuo zašto smatra da studenti trebaju doći praksu u Tvornicu

  • proširivanje znanja uz odlične mentore
  • super atmosfera među kolegama
  • individualni pristup praktikantima
  • razumijevanje za obaveze na fakultetu
  • pomoć prilikom rješavanja zadataka
  • mogućnost naknadnog zaposlenja

Ako misliš da bi i tebi ovakav pristup praksi odgovarao i želiš proširiti svoja znanja javi nam se na factory.hr/jobs i očekuj našeg HR Marka da ti se javi s daljnjim uputama!

Za tebe smo izdvojili  nekoliko iskustava s praksi za koje mislimo da bi te mogli zanimati:

Iskustvo s Android prakse – Ivan

Iskustvo s backend developer prakse – Filip

Iskustvo s frontend developer prakse – Antonio

 

a sve ostale blog postove na temu možeš pronaći na našem blogu factory.hr/prakse

Čekamo tvoju prijavu!

Sretno!