Razmišljate o prijavi na ljetnu praksu? Niste sigurni gdje, kako, što? Želite naučiti više, ali niste sigurni u kojem smjeru krenuti? – Ne brini! Studentske prakse postoje upravo iz tog razloga. U Plavoj tvornici su dobrodošli svi studenti željni novih znanja i iskustva, a na praksu se možeš prijaviti tijekom cijele godine! Ako znate što želite ili s druge strane, niste sigurni u kojem smjeru se želite kretati, ovo je pravo mjesto za početak!

U istoj situaciji se pronašao i Luka, naš iOS developer, kada se odlučio na praksu u Plavoj tvornici. Uvijek su ga zanimale “Apple stvari” te se odlučio prijaviti. Tijekom ljetnih mjeseci vrijedno je radio na stjecanju novih znanja pod budnim okom mentora Matije te se odlučio nastaviti družiti s ekipom Plave tvornice još malo. Danas radi na plaćenoj studentskoj praksi gdje svaki dan nauči nešto novo, radi na različitim projektima te svoje znanje vrlo rado dijeli s ostatkom tima.

Kada smo ga upitali što bi izdvojio kao glavnu razliku između odrađene prakse i sadašnjeg posla naveo je:

Najveća razlika između prakse i rada na plaćenoj studentskoj praksi je ta što sudjelujem u radu cjelokupnog tima te su zadaci izazovniji, zanimljiviji i zabavniji za rješavati. Osim toga, rad na stvarnim aplikacijama za klijente traži puno veću odgovornost i posvetu u radu.

Na početku prakse želio je usavršiti znanje programskog jezika Swift. Jesi li uspio u svojim planovima?

Uf, daleko sam od usavršavanja Swifta. Svakim danom naučiš nešto novo. Treba još puno iskustva da bi se usavršio Swift, no vjerujem kako sam na pravom putu te sam i dalje motiviran za učenje i napredovanje!

Je li za tebe veći izazov predstavljala praksa ili sadašnji rad?

Veći izazov je svakako posao. Na praksi učiš bez pritiska i svaki projekt koji napraviš, napraviš ga za sebe, dok projekti na poslu imaju puno veći značaj.

I za kraj nam reci imaš li želja naučiti nešto novo? U kojem smjeru vidiš svoj budući razvitak?

Ima jako puno stvari koje još želim i trebam naučiti te se tehnologije cijelo vrijeme nadograđuju tako da ne vjerujem da ću ikada moći reci da sam stao s učenjem. Trenutno, svi članovi tima rade na sebi i proučavaju nove tehnologije te svoja saznanja međusobno dijelimo.

Ako razmišljate o stuntskoj praksi, ali niste sigurni, javi nam se! U Plavoj tvornici omogućit ćemo ti:

Mogućnost obavljanja prakse u dva grada

Izaberi između Osijeka i Virovitice. U oba ureda nudimo mogućnost rasta i razvoja na svim developerskim pozicijama: Android, iOS, frontend, backend. Pobrinut ćemo se da dobiješ odgovarajućeg mentora koji će te voditi u smjeru kojem želiš učiti.

Individualizirani pristup

Nakon što zaprimimo tvoju prijavu, svaki student prolazi kroz postupak rješavanja inicijalnog zadatka prema kojem će se utvrditi tvoja razina znanja te u kojem smjeru želiš ići. Svakom studentu prilazimo individualno te zajedno radimo plan i program prakse u ovisnosti s tvojim znanjem, željama i vremenom. Naši mentori ulažu veliki trud u svakog praktikanta te sam/a biraš tehnologiju kojom se želiš baviti.

Mentora koji je tu kad ti zatreba

Praksa je savršena prilika za svakog studenta da nauči više. Upravo iz tog razloga ćeš na početku svoje prakse dobiti iskusnog mentora koji će te voditi kroz dogovoreni plan. Oni su tu za sva pitanja i probleme, te možeš očekivati kako će te pogurnuti u pravome smjeru.

Nudimo prakse, nudimo plaćenu praksu

Kao i Luka, mnogi studenti počinju svoj put u obitelji Plave tvornice praksom. Nakon uspješno odrađene prakse, studenti nerijetko ostaju na plaćenoj praksi te nakon završetka studija, poslu. Budi i ti jedan od njih te se pridruži Plavoj tvornici!

Naši praktikanti nas ocjenjuju na kraju svake prakse te u nastavku možeš vidjeti naše rezultate iz 2018.godine!

Imaš želju obavljanja prakse te stjecanja dodatnih znanja i iskustava? Kao i Luka vidiš se u iOS vodama ili nekim drugim opcijama poput frontend, backend i dr.? Ne propusti priliku i prijavi se na naš otvoreni natječaj! Više informacija o praksama na linku!

Ako i dalje imate nedoumica, pitanja ili niste sigurni kako krenuti, javite se našem psihologu i voditelju ljudskih potencijala Marku na: marko.hr@factory.hr

Željno iščekujemo dolazak tvoje prijave!