Antonio je proveo mjesec dana na frontend praksi u našem Osječkom timu. Kako mu je bilo, što je naučio te koje savjete ima za druge kolege možete saznati u nastavku!

Kako i zašto si se odlučio na frontend praksu u Plavoj tvornici?

Na praksu u tvornici sam se odlučio nakon razgovora s kolegama koji su bili zadovoljni sa svojim odrađenim praksama. Kada sam, prvi puta nakon toga vidio oglas za praksu na fejsu prijavio sam se.

Što te privuklo frontendu?

Frontend sam odabrao jer sam uvijek bio vise vizualni tip. Važno mi je da je svaki element stranice logično postavljen na točno određeno mjesto te da su sve boje na stranici u skladu. Uz to kad se doda JavaScript nastaju stvarno cool stvari.

Što ti se sviđa kod frontenda, a što ti se ne sviđa?

Sviđa mi se mogućnost modificiranja svakog pixela na stranici po mojoj volji ili po definiranom dizajnu, i sto svaku promjenu u kodu odmah imam vidljivo na ekranu. Ono što mi se ne sviđa je to što se frontend kao grana jako raširio i unaprijedio, tako da je malo teško popratiti sve nove trendove s frameworcima i libraryjima.

Kako je raditi s mentorom Markom?

Marko je odličan, a i ostali mentori su stvarno vrhunski. Gdje god zapnem uskaču pomoći, pokažu mi često svoje pristupe za neke ne tako česte probleme i globalno su stvarno super podrška.

Želiš li se nastaviti baviti frontendom?

Svakako. To mi je najzanimljiviji dio stvaranja stranica i volim sve nove izazove koji se nađu u rješavanju problema.

Jesi li znanje stečeno na faksu iskoristio i na praksi?

Znanja s faksa mi nisu bile od koristi na praksi osim možda općenitog logičkog razmišljanja koje se izoštri na faksu. Prije prakse mi je najviše koristilo znanje koje sam stekao proučavanjem raznih tutoriala na internetu.

Koji savjet bi dao kolegama studentima koji se žele baciti u frontend vode?

Ako se pronalaze u svemu sto sam do sada pisao, svakako neka se bave frontendom, a tvornica je odlična mogućnost za početak, napredak i učenje.

Postani i ti dio Factory tima!

Na frontend praksu se možeš prijaviti tijekom cijele godine te izabrati ured u kojemu ćeš ju raditi: Osijek ili Virovitica. Prilikom prijave i evaluacijskog postupka trudimo se saznati tvoje interese i ciljeve. Tako će tvoj mentor znati što ti pokazati i u kojem smjeru te gurnuti. Također, korisne materijale na kojima je i naš frontend praktikant, Antonio radio možeš pronaći ovdje. Koristimo individualni pristup svakom praktikantu te najboljima često pružamo priliku nastavka rada na plaćenoj studentskoj praksi, te kasnije poslu. 

Ako te zanima kako izgleda obavljanje studentske prakse u Plavoj tvornici, provjeri video: 

Od prakse do posla – Factory

 

Ako imaš nejasnoća ili pitanja javi se našem Marku u HR odjelu na: marko.hr@factory.hr 

Ne propusti priliku za nadograđivanjem znanja u frontendu svijetu! Prijavi se na: Factory.hr/jobs 

Također, ukoliko te zanimaju različita iskustva naših praktikanata, pročitaj naš blog

Očekujemo tvoju prijavu!