Dr. Darko Fischer će  dana 19. studenog 2019. godine. u velikoj dvorani

(2-31 u Trpimirovoj ulici) Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, s početkom u 18.30 sati održati predavanje naslova

 

Izazovi programiranja

 

u sklopu slobodne aktivnosti Natjecateljsko računarstvo.

 

Pozivamo sve ljubitelje programiranja da se odazovu pozivu i pridruže nam se na predavanju ovog velikog poznavatelja informacijske tehnologije.

 

 

Prof. dr. sc. Darko Fischer osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Osijeku.

Diplomirao iz područja televizijskih prijemnika na Odjelu slabe struje ETF-a u Zagrebu. Zapošljava se u Radioindustriji Zagreb, zatim u poduzeću Merkur u Zagrebu i nakon toga na ETF-u Zagreb kao asistent na Zavodu za elektroniku.

Magistrirao je 1969. godine iz područja poluvodiča na ETF-u u Zagrebu. Od 1986. radi na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku kao predavač, docent i izvanredni profesor. Doktorsku disertaciju obranio je na FER-u Zagreb iz područja algoritama za planarne mreže. Autor je nekoliko udžbenika i više programskih rješenja za komercijalne upotrebe. Umirovljen je 2003. i nastavlja raditi još pet godina kao vanjski suradnik na ETF-u i Odjelu za matematiku te Odjelu za fiziku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.