Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

RASPODIJELJENI SUSTAVI U STVARNOM ŽIVOTU

 koje će kao gostujuće predavanje na predmetu Raspodijeljeni računalni sustavi,

ali za sve zainteresirane održati

Saša Stjepan Bakša

iz tvrtke Enea Software d.o.o., Osijek

 i

Blaž Vincetić

iz tvrtke Atos Convergence Creators d.o.o., Osijek

u petak 20.12.2020. u 13:00 sati

u dvorani K1-16 (Kampus) na FERIT-u Osijek

 

Sažetak:

U okviru predavanja, kolege Bakša i Vincetić predstavit će svoja iskustva o raspodijeljenim sustavima koja se tiču područja telekomunikacija, raspodijeljenih sustava u poslovnim sustavima i općenito domeni informacijskih tehnologija. Pokazat će se način izgradnje takvih sustava, involvirane topologije mreža, prokomentirati sustave u oblaku računala, te što točno znači imati veliki podatkovni centar i kako takvi sustavi rade kod velikih kupaca. Dotaknut će se i primjera funkcionalnih i nefunkcionalnih zahtjevi na takvim sustavima i ukratko proći tehnološke stogove (technology stacks) koje se obično koriste za ostvarenje takvih sustava kako bi ispunjavali uobičajene standarde kvalitete.

 

Životopisi predavača:

Saša Stjepan Bakša je sistem-inženjer s 30 godina radnog iskustva u IT tvrtkama (više od 10 godina u Siemensu, sada u Enea Software d.o.o.) i u obrazovnim institucijama. Područja interesa su mu mrežne tehnologije, Unix, Windows, virtualizacija, te sustavska integracija.

Blaž Vincetić je Distinguished Software Expert i Senior Solution Architect s više od 15 godina iskustva u Siemensu, sada u Atos Convergence Creators d.o.o. Radi na inovativnim projektima razvoja telekomunikacijskih i povezanih sustava, arhitekturama složenih sustava, te rješenjima za krajnje korisnike, a sudjeluje i u mentoriranju studenata i stipendista.

 

Organizirali:

prof.dr.sc. Goran Martinović, predsjednik Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku

prof.dr.sc. Željko Hocenski, predsjednik Odjela za pouzdanost