Ana je provela mjesec dana u osječkom uredu Factoryja kao Project Manager praktikantica. Na praksi se upoznala s cjelokupnim procesom razvoja aplikacije te je uz voditelja projekata razvijala svoje poslovne vještine. 

Zašto je odabrala upravo ovu poziciju i koji su njeni dojmovi? U nastavku saznajte sve što vas zanima o Project Manager praksi upravo od Ane! 

Iskustvo s PM prakse

Kako si se odlučila za praksu kod nas?

Prvi puta sam se susrela s Tvornicom kada ste došli kao gostujuća tvrtka na naš fakultet za vrijeme DOVIK-a te sam poslije čula pozitivne komentare od svojih kolega. Malo je neuobičajen odabir prakse s obzirom na fakultet s kojeg dolazim, ali me poprilično interesira cijela grana project managementa te sam vidjela kako Tvornica nudi praksu i u tom području. 

Također, pročitala sam prethodno iskustvo s Project manager prakse u Tvornici te su iskustva bila u potpunosti pozitivna tako da sam se odlučila na taj korak.

Kako ti se svidio proces prijave na praksu?

Prijava na praksu je bila u obliku intervjua za posao, a intervju su vodili Mirna i Marko, članovi HR tima.  Na početku sam imala tremu, ali sam se uz Mirnu i Marka brzo opustila. 

Pitanja, kao i  ispitivači, su mi se svidjela jer sam na kraju razgovora imala osjećaj da sjedim na kavi s prijateljima i pričamo o nekim potencijalnim izazovima na poslu. 

Koji dio prakse ti je najdraži?

Iskustvo s Project Manager prakse

Najviše mi se svidjelo što sam dobila priliku za samostalno zaključivanje i razmišljanje o zadacima na što me posebno poticao mentor. Tu sam vidjela o koliko stvari i zahtjeva se treba razmišljati i koliko je bitno planirati cijeli projekt od samog starta kako bi u konačnici bio što bolji rezultat. 

Isto tako, odlična ekipa u uredu mi je uvijek pomagala da dođem do zaključka i tako što bolje riješim sve svoje zadatke!

Kakav dojam je ostatak tima ostavio na tebe? 

Tim me oduševio. Uz ozbiljnost koju posao zahtijeva uvijek se pronađe vremena i za šalu i za zabavu. Svi su spremni pomoći kada zatreba.

Osjećala sam se kao dio kolektiva unatoč kratkom vremenu provedenom u Tvornici.

Što je od zadataka bilo najteže i kako si riješila poteškoće na koje si naišla?

Najteže je bilo kada sam dobila zahtjev klijenta za izradu igre te sam tada morala zaključiti o kakvom se klijentu radi.

Na osnovi toga sam trebala zahtijevati dodatne informacije koje nisu navedene u dokumentaciji koja će točno specificirati što development i dizajn tim trebaju raditi. Kritičkim razmišljanjem sam uspjela riješiti zadatak.

Ubrzo sam shvatila da je logičko i kritičko razmišljanje ključno za obavljanje poslova kao što je Project Manager. 

Zbog kojih stvari bi kolege studenti trebali doći na praksu?

Praksu bih preporučila svima koji žele vidjeti kako se konkretan projekt razvija te i sami sudjelovati u nekim dijelovima organizacije projekta. Pruženi su svi potrebni materijali, odlični mentori i od praktikanta se zbilja zahtijeva samo volja i trud

Također, praksa je namijenjena svima koji se žele okušati u timskom radu i vidjeti kako to sve zapravo funkcionira izvan teorije.

Iskustva s Pojrect Manager prakse

Postani i ti dio Factorya! 

Na Project Manager praksu se možeš prijaviti tijekom cijele godine!  Prilikom prijave i evaluacijskog postupka trudimo se saznati tvoje interese i ciljeve. 

Tako će tvoj mentor znati što ti pokazati i u kojem smjeru te gurnuti. Koristimo individualni pristup svakom praktikantu te najboljima često pružamo priliku nastavka rada na plaćenoj studentskoj praksi te kasnije – stalnom zaposlenju. 

Praksa je prilagođena svakom studentu – ovisno o njegovom predznanju i fakultetskim obvezama. Morate otići na predavanje, pripremiti ispit ili pisati seminar? Nikakav problem! Dogovorite se s mentorom i nećete imati nikakve brige! 

Ako project management ipak nije područje vašeg interesa, možete se prijaviti i za prakse u drugim područjima! Prije toga obavezno pročitajte iskustva vaših kolega:

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite na hr@factory.hr