Kako smo zbog ove novonastale situacije primorani premjestiti posao u vlastite domove, odlučili smo nastaviti s našim studentskim praksama – online! 

Dva studenta imat će priliku odrađivati svoju studentsku praksu od kuće u područjima Frontend i Backend developmenta.

Prijave na praksu otvorene su tijekom cijele godine te svima osiguravamo personaliziran plan učenja, mentora i materijale za učenje. Svu podršku mentora i našeg tima imat ćete kroz Slack ili putem videocalla!

Kako se prijaviti na remote praksu? 

Sve što trebate je kliknuti na sliku ispod i – prijaviti se! 

Pripremite životopis i motivacijsko pismo i pošaljite ih putem obrasca na prijavi.

remote-praksa-development

(Ako forma za prijavu na Remote praksu nije vidljiva, možete pristupiti preko sljedećeg linka)

Što je potrebno od opreme za prijavu na remote praksu? 

Potrebno će vam biti računalo i dobra internetska veza kako biste mogli komunicirati s mentorom i ostatkom kolega i bez problema raditi na svojim zadacima.

Remote prakse u Factoryu su već u tijeku! 

Studenti koji su započeli svoju Factory praksu ili su u programu iOS akademije, nastavili su sa svojim radom iz svojih domova te su u svakodnevnoj komunikaciji s ostatkom kolega.

A kakva su im iskustva s radom od doma? Poprilično pozitivna! 

Pročitajte nekoliko dosadašnjih iskustava s naše remote prakse! 

“Raditi u udobnosti svoga doma je svakako zanimljivo iskustvo jer do sada nismo baš navikli na to. Uz svu omogućenu tehnologiju od strane Factoryja sam se uspio snaći poprilično dobro. Zanimljivo mi je jer do sada nisam imao mogućnosti razvijati iOS aplikacije od kuće. Također, timska atmosfera je odlična čak i od kuće, omogućavaju nam video pozive da bi nam objasnili ono što bi inače objasnili uživo. Svi su dostupni kad god nešto zatreba, tako da prijelaz na remote rad i nije bio toliki problem.”

Zvonimir, iOS akademija

 

“Pozitivni su dojmovi. Sviđa mi se što ne moram putovati i samim time imam više slobodnog vremena na raspolaganju. Što se tiče prakse, nema nikakvih problema i moguća je komunikacija sa ostalim kolegama online”.

– Danijel, iOS development praksa

 

“Kako radim na solo projektu, ne vidim nikakve mane u radu od kuće. Od opreme i alata imam sve isto kao i u firmi tako da mogu bez problema raditi jednako kao i tamo. Prednost rada od kuće mi je ta sto ne moram potrositi 2-3 sata dnevno na putovanje jer nisam iz Osijeka. Jedino je komunikacija malo teža nego kad sam oči u oči s nekim, ali to je jedva primjetno.”

– Mitar, Frontend development praksa

 

Iskoristite ovu novonastalu situaciju i savladajte nove vještine iz udobnosti vašeg doma. Prijavite se na remote praksu! 

Za sva pitanja prije same prijave, slobodno se javite našem HR uredu na hr@factory.hr

Za kraj, najvažnija poruka je…

ostani-doma