Factory-API za aplikaciju za planiranje izleta

Tema je namijenjena studentima stručnog studija, preddiplomskog studija ili diplomskog studija.

U nastavku možete naći temu i popis tehnologija za izradu završnog ili diplomskog rada uz naše mentorstvo. Nakon odabira teme, slobodno nas možete kontaktirati na hr@factory.hr kako biste dobili više informacija o vašoj suradnji s mentorom.

Zadatak rada je izraditi REST API za aplikaciju za planiranje izleta. Pomoću API-ja mora biti moguće izraditi mobilnu ili web aplikaciju.

Predvidjeti tri korisnička profila s obzirom na funkcionalnosti i pristup podacima: organizator, vodič, korisnik. Korisnik ima mogućnost pregleda i rezervacije izleta. Vodič je osoba zadužena za izlet i vidi samo vlastite izlete i vrijeme kada se održavaju te broj prijavljenih. Organizator vidi sve izlete, kreira nove i uređuje postojeće izlete, definira rutu i plan puta (vrijeme i atrakcije), dodjeljuje vodiča te se brine o rezervacijama. Potrebno je osmisliti sučelje mobilne ili web aplikacije. Još je potrebno napraviti bazu podataka za pohranu informacija. Za funkcionalnosti mobilne ili web aplikacije potrebno je napraviti API.

Tehnologija za izradu je skriptni jezik PHP i MVC obrazac Laravel.

U radu je potrebno ukazati na korisnost ovakvog proizvoda s organizacijskog  aspekta te opisati korištene tehnologije pri izradi rada.

Kao dodatak radu je potrebno dokumentirati API.

(mentorica: prof.dr.sc. Dominika Crnjac Milić (FERIT); sumentori: izv.prof.dr.sc. Krešimir Nenadić (FERIT) i Helena Stjepanović (Factory / Plava tvornica d.o.o.))