S Photomath aplikacijom su mnogi već upoznati – ipak se radi o najuspješnijoj mobilnoj aplikaciji iz Hrvatske te jednoj od najpopularnijih edukacijskih aplikacija svih vremena. No, u javnosti je manje poznato što se događa u pozadini aplikacije, narodski rečeno “ispod haube” ili, u našem slučaju, iza ekrana. To nas je potaknulo da organiziramo seriju besplatnih online meetupova na kojima će naši iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha te demonstrirati složene tehnologije i procese, poput razvoja sadržaja i web softverskih infrastruktura, koji pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju.

Tema meetupa:

Na prvom meetupu gostovat će Damir Sabol koji će ispričati priču o Photomathu iz perspektive osnivača te podijeliti mnoge behind-the-scenes trenutke tijekom njezinog razvoja od 2014. godine do danas, a bit će prilike i za vaša pitanja.

O predavaču:

Damir Sabol je uspješan hrvatski startup poduzetnik. Suosnivač je i izvršni direktor tvrtke Photomath čija je istoimena mobilna aplikacija #1 na svijetu za učenje matematike, s više od 220 milijuna preuzimanja na globalnoj razini. Damir je i suosnivač tvrtke Microblink koja razvija B2B softverska rješenja temeljena na tehnologiji računalnog vida, a prethodno u svojoj karijeri bio je i osnivač i izvršni direktor Iskona, prvog privatnog pružatelja internetskih usluga i jedne od prvih tvrtki s podrškom za VC u Hrvatskoj. Po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike, a studirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Najviše uživa u razvoju inovativnih proizvoda koji se temelje na naprednim tehnologijama.

Prijave:

Prijavite se OVDJE
Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.
Podijelite službeni Facebook event s prijateljima 🙂