Sve o razvoju softvera u Photomathu: od C++-a do React-a i natrag

Nakon uspješno održanog prvog meetupa u kojem smo ugostili našeg CEO-a Damira Sabola, pripremili smo novu temu za sve zaljubljenike u softverske sustave – iskusne inženjere, ali i one koji to žele postati.
Photomath je oduvijek bio spoj raznih tehnologija zapakiran u jednostavan, lako razumljiv paket u obliku mobilne aplikacije koju svi poznaju. Kroz vrijeme, kako smo konstantno unaprjeđivali Photomathove mogućnosti, taj skup tehnologija je postajao sve složeniji. Na ovom meetupu predavači će sudionicima pružiti pregled svih softverskih sustava koji čine današnji Photomath te približiti način na koji se razvijaju.

Predavači:

Marko Mihovilić, Head of Product Engineering
Jedan od prvih inženjera koji je radio na Photomath mobilnim aplikacijama. Danas nadgleda i usmjerava sve veće inženjerske projekte u Photomathu koji se protežu od mobilnih aplikacija do web servisa i raznih komponenti te internih te eksternih web sustava za izradu raznog matematičkog sadržaja. Posjeduje višegodišnje iskustvo u izradi razne vrste softvera u C++-u, nativnih mobilnih aplikacija, web servisa i frontend aplikacija, ali i rada u inter/intra timskim okolinama te prevođenju produktnih zahtjeva u kompleksne tehničke sustave.
Matija Korpar, Core Technologies Lead
Jedan od prvih inženjera koji se bavio core tehnologijama u Photomathu. Iako mu je materinji jezik C++, danas vodi raznovrsne projekte koji olakšavaju i proširuju korištenje te osiguravaju stabilnost i kvalitetu core komponenti. Softwareska arhitektura mu je uža specijalnost koju u Photomath- koristi za minimiziranje grešaka i vremena potrebnog za održavanje pojedinih komponenti sve kompleksnijih zahtjeva koji su postavljeni pred core tim.

Što je Photomath Talks?

Serija besplatnih online meetupova za tehnološku zajednicu na kojima ćemo ispričati što i kako rade naši inženjerski timovi te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju. Naša mobilna aplikaciju samo je “vrh sante leda”, a kroz seriju meetupa koje planiramo organizirati, naši će iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha poput procesa razvoja sadržaja i web softverskih infrastruktura koje to sve omogućuju.

Prijave:

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdlQ3oqC2nHYo…/viewform

Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.