Pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pohađanjem tečajeva bez naknade pridruže u proslavi našeg 50. rođendana!

Ove, 2021. godine, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) slavi 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce provodi obrazovnu akciju kojom se omogućava svakom studentu pohađanje jednog od sljedećih pet tečajeva bez naknade:

  • Uvod u HTML (12 školskih sati)
  • Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
  • Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
  • Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
  • Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati).

Ova će se obrazovna akcija provoditi svaki mjesec do travnja 2022. godine pa pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pridruže. Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Tečajevi se održavaju u online okruženju uz vodstvo predavača. Za sudjelovanje na tečajevima potrebno je imati na raspolaganju računalo s omogućenim pristupom internetu i slušalice s mikrofonom.

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Raspored tečajeva u studenom objavljen je na web-stranici akcije, na kojoj ćemo i nadalje objavljivati termine održavanja tečajeva u okviru ove akcije u svim sljedećim mjesecima.

Osim tečajeva u okviru akcije, studentima su na raspolaganju i besplatne jednodnevne radionice o uporabi uredskih i multimedijskih alata, kao i brojni tečajevi koje studenti mogu pohađati po posebno povoljnim cijenama. Prijava na sve radionice i tečajeve također se obavlja putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.