ICT Akademija pet je dana interaktivnih radionica, učenja i dijeljenja iskustva eksperata. Održava se u online obliku, od ponedjeljka, 8.11., do petka, 12.11.2021.  Namijenjena je svim studentima koje pokreće znatiželja, koji žele učiti i razvijati se te tako napraviti onaj “extra mile” na putu do svog prvog posla. Onaj dodatan korak koji može učiniti veliku razliku. Jer na ovim predavanjima, osim znanja, možeš steći i praktično iskustvo poput pisanja životopisa, kreiranja strategije za društvene mreže, uvođenja agilnog načina rada u svakodnevicu, ali i kako full stack web i mobilne aplikacije kreiraju oni kojima je to svakodnevni posao te kako Big Data science izgleda u telekom korporaciji poput Hrvatskog Telekoma.

Svoje mjesto na predavanjima možeš osigurat isključivo prijavom. Prijave su otvorene do 5.11. ili do popunjenja slobodnih mjesta, a više detalja saznat ćeš klikom na LINK.

Prijavi se. Inspiriraj. Nauči. I koristi vještine budućnosti.

 

Teme ovogodišnje ICT Akademije:

 1. Career talk.
 • Iva Plazonić, Recruitment and Selection Group Leader
 • Klara Dragišić: Recruitment and Selection Expert
 • Ana Dasović: Employee Development Expert

Traženje posla. Kako se uopće traži posao? Savjeti za situacije kada nemaš praktičnog iskustva za svoj dream job. Radionica pisanja CV-a. Što te može istaknuti u masi? Kada i koliko unijeti sebe u životopis? Tips&tricks za razgovor za posao.

 

 1. Software development.
 • Luka Samaržija, Head of R&D, Architecture & Integration
 • Igor Rumiha, R&D Technical Lead

Građevni blokovi i razvoj full stack web ili mobilne aplikacije (baze podataka, backend i frontend programiranje, povezivanje aplikacija). Kako raditi (funkcionalno) s više desetaka programera na istom programskom kodu (Git, branch, merge request, code review. Continuous Integration i Continuous Deployment).

 

 1. Big Data Analytics.
 • Marko Pavišić, Data Scientist

 Data science pristupi i strategije u HT-u (primjena podatkovne znanosti u telekomunikacijama, područja te strojno učenje vs. ekspertni modeli). Big data (tehnologije i infrastrukture, izgradnja ML pipeline-a). Tips & tricks u Sparku (workshop).

 

 1. Agile way of work.
 • Dijana Sušac, Tribe scrum master

Na konkretnom primjeru vidjet ćete i naučiti što znači raditi agilno u velikoj telekom kompaniji, u malom restoranu  i u svakodnevnom životu u kojem od moje agilnost profitira work-life balans.

 

 1. Digital Marketing.
 • Mateja Rojko, Digital Marketing Expert
 • Tihana Sedlar, Marketing Strategy and Planning Expert
 • Ivana Postružin, Digital Marketing Expert

Zašto je digitalni marketing bitan za sve. Društvene mreže kao digitalni kanali; izrada strategije, tips&tricks, primjeri dobre prakse. Oglašavanje na digitalnim kanalima; metrike, newsletter, medijski zakup, oglašavanje u aplikaciji, SEO.