U suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Europskim dokumentacijskim centrom Pravnog fakulteta u Osijeku te Europe Direct centrom u Osijeku nastavljamo sa serijom konferencija o budućnosti Europe.

 

Ovoga puta je tema digitalna budućnost, i to kako budući aktivni građani Europe vide razvoj digitalne transformacije.

 

Regulacija digitalnog tržišta, budućnost digitalne industrije i Europska dimenzija razvoja su sve teme koje će biti dio rasprave kako bi usuglasili svoju viziju budućnosti, kako je vide mladi Osijeka!

 

Digitalne tehnologije predstavljaju golem potencijal za rast u Europi. Europska komisija zalaže se za izgradnju Europe spremne za digitalno doba te novom generacijom tehnologija pomaže pojedincima, poduzećima i upravnim tijelima kako bi digitalna transformacija koristila svima.

Koristimo li digitalna rješenja i stavimo li ljude na prvo mjesto otvorit će se nove mogućnosti za poduzeća, potaknuti razvoj pouzdane tehnologije, podupirati otvoreno i demokratsko društvo, omogućiti razvoj dinamičnog i održivoga gospodarstva, potaknuti borba protiv klimatskih promjena i postići zelena tranzicija.

Europska komisija putem Instrumenta za tehničku potporu pomaže državama članicama da provedu reforme kako bi iskoristile potencijal digitalnog rasta i uvele inovativna rješenja za poduzeća i građane te poboljšale dostupnost i učinkovitost javnih usluga.

Sudionicima događanja uvodno će se kratko obratiti Ognjen Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i izv. prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i nformacijskih tehnologija – Osijek i Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, video porukom.

Moderator događanja će biti Branko Baričević, bivši voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Raspravi možete prisustvovati na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija ili putem interneta. Prijaviti se možete putem obrasca(link is external).

Poštujući epidemiološke mjere, radionica će biti organizirana za ciljanu skupinu sudionika.

Za vrijeme održavanja događanja obvezno je pridržavanje epidemioloških mjera (maska i socijalna distanca).

Twitter: #BudućnostJeVaša

Sudjelovanje na samom događanju podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem, video i audiosnimanjem te korištenjem snimljenih materijala za potrebe Europske komisije. Europska komisija ozbiljno shvaća zaštitu osobnih podataka. Svi osobni podaci obrađuju se u skladu s Uredbom (EU) 2018./1725. Glavna uprava za komunikaciju / Predstavništva Europske komisije sve osobne podatke obrađuju u skladu s tom uredbom.

 

https://ec.europa.eu/croatia/events/cofe-on-digital-future-in-osijek_hr