U utorak, 26.4.2022.g. u sklopu kolegija Programiranje II. održat će se predavanje “Uvod u Arduino i Croduino mikrokontrolere“.

Croduino je prva Arduino kompatibilna pločica koja je proizvedena u Hrvatskoj. Kreirana sa željom da Arduino bude dostupniji u Hrvatskoj, kroz mnogo godina postojanja probio se u brojne domaće ustanove, škole i fakultete. Današnji primarni cilj mu je edukacija u području programiranja i elektronike, a osim toga često se koristi i za automatizaciju. Proizveden i prodan je u količinama većim od 10000 komada. U predavanju će se predstaviti mikrokontroleri općenito, te Arduino i Croduino sustavi, te će biti demonstrirano nekoliko primjera upotrebe ovih uređaja.

Predavanje će održati David Zovko, osnivač tvrtke TAVU d.o.o./e-radionica.com. TAVU d.o.o., poznatiji kao e-radionica.com, tim je mladih i ambicioznih ljudi iz Osijeka koji neumorno razvijaju nove elektroničke uređaje za edukaciju i industriju. Naši proizvodi omogućuju hobistima i edukatorima u cijelom svijetu realizaciju svojih projekata i edukaciju u području hardvera i programiranja.