U prostoru Kulturnog centra, u Osijeku 21. srpnja 2022. godine, Grad Osijek i Osijek Software City predstavili su zajednički projekt Gradsko-poduzetničke stipendije Najbolje za najbolje” namjenjenih studentima od prve godine studiranja.

Inicijativa je pokrenuta obostranom komunikacijom oko zajedničkih izazova s kojima se susreću tvrtke iz IT industrije, i ostale tvrtke koje zapošljavaju deficitarna zanimanja, Grad Osijek, te Sveučilište i fakulteti. Želja za više kvalitetnijih studenata, boljeg radnog kadra, i novih sugrađana.

Osiguraj do 27.000 eura

Studenti u 5 godina studiranja mogu osigurati do 27.000 eura, dok studenti medicine mogu osigurati do 32.400 eura kroz 6 godina studiranja kroz stipendije.

Mjesečni iznos se dijeli na Grad Osijek, koji stipendira 300 eura, i tvrtku koja stipendira minimalno 150 eura mjesečno. Sredstva osigurana od Grada Osijeka iznose 240.000 eura za prvu generaciju stipendista.

Za razliku od dosadašnjih gradskih stipendija, ova stipendija nema ograničenje po mjestu boravka — to znači da se mogu prijaviti studenti iz cijele Hrvatske, Europe, ali i svijeta.

 

Popis prihvatljivih fakulteta te što nakon stipendije pročitajte više na:

https://najzanaj.osijek.hr/

https://najzanaj.osijek.hr/studenti