Data Science tim zadužen je za organizaciju i realizaciju LUMEN Data Science natjecanja što je edukativno studentsko natjecanje u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka pritom koristeći različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije.

 

Tijekom trajanja natjecanja održavaju se radionice naših brojnih partnera te konzultacije koje vodi partnersko poduzeće zaduženo za smišljanje nagradnog zadatka. Timove s najboljim rješenjima očekuju vrijedne nagrade. Glavni cilj natjecanja jest stjecanje praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, ekonometrije, statistike i matematike, poticanje studenata na timski rad, razvijanje kreativnih rješenja i analitičkog razmišljanja te povezivanje studenata s partnerskim poduzećima.

 

Na LUMEN Data Science natjecanje mogu se prijaviti svi zainteresirani studenti iz Hrvatske i regije, a kako bismo mogli doprijeti do što većeg broja studenata, potrebna nam je Vaša pomoć. Ovim putem htjeli bismo Vas zamoliti da među svojim studentima proširite glas o LUMEN Data Science natjecanju za koje se prijave otvaraju 20.1. i traju do 3.2.2023. godine. Predstavljanje nagradnog zadatka održat će se u petak, 20.1. u Studentskom centru u Zagrebu, a sve potrebne informacije studenti mogu saznati na stranicama Udruge.