Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, ispred Katedre za društvene i humanističke predmete u sklopu nastave iz kolegija Ekonomika poduzeća (1.godina preddiplomskog studija i 3.godine preddiplomskog studija), a na poziv prof. dr. sc. Dominike Crnjac Milić, 20.03.2023. (ponedjeljak), od 9.45 do 11.15 sati, u dvorani T 2-31, Filip Vrhovnik, direktor rasta i razvoja Instituta za inovacije, će održati predavanje na temu “Razvoj inovacijskih sustava”.

Fokus će biti na  izgradnji i formiranju inovacijskih sustava u organizacijama – kako ih strukturirati da uspiju i rezultiraju idejama i projektima koji stvaraju vrijednost. S obzirom da kreativnost nije prirodna čovjeku, postavljanje inovacijskih sustava koji “samo” potiču kreativnost vrlo često rezultira slabijim učincima i rezultatima inovacijskih projekata.

Kroz predavanje će se proći kroz sve ključne čimbenike i preduvjete koje je potrebno zadovoljiti kako bi se izgradio inovacijski sustav u kojem ideje i inovacije nisu stvar ingenioznosti i trenutka inspiracije, već stvar dobro definiranog i strukturiranog procesa.

 

Pozivaju se i studenti s drugih studijskih godina da poslušaju gostujuće predavanje.