Data Analytics & Data Science praksa za studentice STEM fakulteta

Unaprijedi svoja znanja u osam tjedana plaćene prakse uz podršku mentora/ice i strukturirani edukacijski program!

Kome je program namijenjen?

Studenticama 3., 4. ili 5. godine sljedećih fakulteta: FER, PMF, FOI, TVZ, FERIT, FPZ, VVG, Algebra, EFZG (i srodnih fakulteta).

Koji je period trajanja A1 STEMfemme prakse i radno vrijeme?

A1 STEMfemme praksa započet će 20.5. i trajat će osam tjedana.

Svjesni smo da studiraš, pa je radno vrijeme fleksibilno, ali ne manje od 20h tjedno.

Upoznaj odjele A1 Hrvatska u kojima se možeš prijaviti za praksu u Data Analytics i Data Science području: 

 

Data Analytics:

  • Devices Management

Kao član Device Management tima, sudjelovat ćeš u upravljanju ponudom uređaja za mobilne i fiksne usluge. Tvoja uloga obuhvaća dubinsku analizu tržišnih trendova i tehnoloških inovacija, kao i analizu cjenovne politike uređaja radi unaprjeđenja ponude. Koristeći napredno znanje Excela te alate poput Power BI, Power Query i Power Automate, omogućit ćeš automatizaciju analiza i prezentaciju ključnih uvida kroz vizualno atraktivne izvještaje.

  • ITS and ICT Solutions

Istraži svijet ICT-a kroz analizu i istraživanje kompleksnih rješenja za poslovne korisnike. Ovaj odjel se specijalizira za dizajn, isporuku i održavanje integriranih telekomunikacijskih rješenja za poslovne korisnike, a tvoja uloga će zasjajiti u provođenju mjerenja i analiza ključnih performansi nužnih za optimalno upravljanje tehničkim procesima. Kroz napredno poznavanje Excela, izrađivat ćeš kompleksne analitičke izvještaje, dok će ti osnovno znanje Power BI alata omogućiti prenošenje podataka i stvaranje dinamičnih vizualizacija.

  • ESG, Workplace & Mobility

Otvori vrata poslovne transformacije jer ćeš u ovom timu dobiti priliku sudjelovati u digitalizaciji procesa i transformaciji odjela za ESG, radno okruženje i mobilnost te pritom pružati podršku u kompanijski strateškim projektima usmjerenima na smanjenje CO2 emisija. Tvoje odgovornosti će uključivati unos i analize podataka, izvlačenje zaključaka iz analiza te podršku u transformaciji koja direktno utječe na održivost kompanije. Poznavanje naprednog Excela je ključno, a osnovno poznavanje Power BI-a je poželjno jer ćeš ove vještine izbrusiti i učinkovito primijeniti u procesu digitalizacije, automatizacije i poboljšanja postojećih poslovnih procesa.

  • Supply Chain Management

Imat ćeš priliku sudjelovati u analizi podataka i kreiranju nabavnog lanca, te planiranju zaliha tehničke opreme za izgradnju i održavanje fiksne i mobilne mreže. Tvoje aktivnosti će se fokusirati na izradu BI izvještaja i tehničko planiranje nabave. Važno je da posjeduješ napredno znanje Excela, a poželjno i poznavanje Power BI alata za učinkovitu obradu podataka i stvaranje izvještaja koji će biti osnova za planiranje.

  • Consumer Analytics

U Consumer Analytics timu, ne samo da pružamo podršku menadžmentu prodaje kroz temeljitu analizu tržišta i podataka, već te pozivamo da postaneš ključni dio procesa kreiranja modela i metrika koji donose odluke o profitabilnosti proizvoda i troškovima prodaje. Ako si odlučna unaprijediti postojeće Power BI modele i razviti nove, te ako već vladaš vještinama poput Excela, Power BI-a, SQL-a ili Pythona ili si ih spremna dalje razvijati, ovo je tvoja prilika da se istakneš.

 

Data Science:

  • Customer Finance

Odjel Customer Finance-a fokusiran je na osiguravanje financijske stabilnosti poslovanja, upravljanje naplatom i rizikom. Ovdje ćeš imati priliku podržati kreiranje alata za procjenu kvalitete naplate. Osim toga, dodatnu podršku nam možeš pružiti i u području optimizacije upravljanja potraživanjima s ciljem smanjenja rizika. Važno nam je da želiš dalje razvijati vještine poput SQL-a, Python-a, Power BI-a i Excela jer će one biti ključne u analizi podataka, uključujući vrste usluga, kvalitetu plaćanja, detekciju prijevara, izradu izvještaja te predlaganje poboljšanja procesa.

 

 Što program prakse obuhvaća?

  • Strukturiranu plaćenu praksu – satnica 7 eura
  • Fleksibilno radno vrijeme (min. 20 h tjedno)
  • Podršku mentora/ice u aspektu posla i znanja, ali i razvoja tvoje karijere
  • Na raspolaganju ti je set stručnih edukacija, ovo je prilika da nadogradiš vještine koje već imaš i stekneš nove
  • Ako za sebe vidiš priliku u A1 Hrvatska i sviđa ti se naša kultura i način rada, imaš priliku za direktan ulaz na intervjue za A1 Start program za započinjanje karijere u A1 čime postaješ stalni dio našeg tima!
  • Već tijekom studiranja imaš priliku svoje znanje aplicirati u praksi na konkretnim projektima što ti daje veliku vrijednost i prednost za tvoje buduće zapošljavanje

Pripremi svoj CV i u svom motivacijskom pismu navedi područje (ili više njih) za koje se prijavljuješ. 

Prijave traju do 14.4.2024.!

A1 STEMfemme praksa – A1 Jobs