Želiš li se dobro pripremiti za karijeru koja te čeka nakon studentskih dana i dodati crticu u svoj CV, pridruži nam se na ICT Akademiji! Radi se o pet dana interaktivnih radionica, učenja i dijeljenja iskustva stručnjaka iz prakse. Osim znanja, kroz interakciju s nama moći ćeš naučiti i kako se alati umjetne inteligencija primjenjuju u realnom sektoru, kako implementirati mikroservise te kroz board game istražiti agilni pristup vođenju i razvoju projekta. Uz to, moći ćeš saznati kako urediti svoj LinkedIn profil, oglašavati na društvenim mrežama te kako komunicirati s medijima. Za svako predavanje dobit ćeš i službenu potvrdu o sudjelovanju.
Na sva predavanja moći ćeš se priključiti online i/li uživo od ponedjeljka 3.6. do petka 7.6.2024.

Kako bi znali da možemo računati na tebe, prijavi se na željena predavanja najkasnije do 30.5.2024. do kraja dana. U nastavku možeš pronaći detaljnije najave predavanja, kao i eksperte koji će stajati iza njih.

 

IZABERI PREDAVANJA PO SVOJOJ ŽELJI

 1. CAREER TALK

 • Snježana Sabljak: Group Leader for Recruitment
 • Sara Prpić: Recruitment and Selection Expert

Pripremi se za svoj posao iz snova! Saznaj kako uspješno pretraživati digitalne platforme za posao, pisati životopis i urediti svoj LinkedIn profil. Uz to, poslušaj koje će ti vještine budućnosti biti korisne u gotovo svakom poslu na koji se želiš prijaviti. Prijavi se.

 

 1. Razvoj software-a u mikroservisnoj arhitekturi i ”enterprise-ready’ funkcionalnosti: metrike, logovi i tracevi

 • Jelena Markić Glavaš, Research & Design Expert
 • Ivan Sokol, R&D Technical Lead

Kroz teorijski i praktični dio predavanja, nauči osnove razlike između komunikacije mikroservisa (sinkrona i asinkrona) te različite primjene istih. Također, s nama implementiraj mikroservise (Node.js, Kotlin, Python) te počuj važnost praćenja rada servisa kroz korištenje „observability“ alata koji pružaju mogućnost pregleda logova, metrika i tracea. Prijavi se.

 

 1. MOŽE LI GEN AI RIJEŠITI SVE MOJE PROBLEME?

 • Marko Pavišić, Data Scientist
 • Mate Popović, Principal

Što misliš, može li nam sve probleme riješiti generativna umjetna inteligencija? Nakon ovog predavanja, saznat ćeš sve prednosti i izazove umjetne tehnologije te strojnog učenja u telekomunikacijama. Dodatno, čut ćeš kako se ML/AI rješenja primjenjuju u realnom sektoru. Primjerice, kako Gen AI pomaže u transformaciji u data driven kompaniji, itd. Prijavi se.

 

 1. AGILE WAY OF WORK

 • Boris Bajs, Agile coach
 • Matija Ilić, CRM and Digital department Group Lead
 • Tihana Trivić, Head of the operational and business support system department

Kroz board game istraži s nama agilni pristup vođenju i razvoju projekta! Zajedno ćemo simulirati životni ciklus projekta te stvarne situacije poput idealnog razvoja, prekratkih rokova, prevelikog opsega posla, dodatne radne snage, financijskih zahtjeva, promjene prioriteta itd. S ostalim studentima donosit ćeš odluke i planirati razvoj u nekoliko krugova igre. Spreman/na si spojiti zabavu s učenjem? Prijavi se.

 

 1. DIGITAL MARKETING

 • Tihana Sedlar, Social Networks Expert
 • Ivana Postružin, Group Leader for Digital Marketing

Saznaj kako izraditi strategiju za društvene mreže, koji su primjeri dobre prakse i tips&tricks za uspješni marketing na digitalnim kanalima. Uz to, poslušaj što sve uključuje oglašavanje na digitalnim kanalima (metrike, newsletter, medijski zakup, oglašavanje u aplikaciji, SEO, itd.). Prijavi se.

 

 1. PR & KOPORATIVNE KOMUNIKACIJE

 • Ivana Kelčec Suhovec, Corporate Communications Expert

Zašto je PR važan za kompaniju? Kako komuniciramo s medijima i javnosti, a kako sa zaposlenicima? Saznaj što je struka prepoznala i nagradila kroz primjere projekata koji su obilježili internu i eksternu komunikaciju Hrvatskog Telekoma. Prijavi se.