Gostujuće predavanje “Cyber napadi i informacijski ratovi”  će održati kolega Bojan Alikavazović (iz tvrtke Infigo IS), a koje će se održati u utorak, 4. lipnja 2024. u 11:30 u dvorani T2-14.

Sažetak predavanja:

Informacijski ratovi i cyber napadi postali su ključni aspekt modernog ratovanja. Cilj informacijskog ratovanja je destabilizacija protivnika putem širenja lažnih vijesti i dezinformacija koje mogu izazvati konfuziju, paniku i nesigurnost u javnosti. U digitalnom dobu, društvene mreže i internet postali su glavno bojno polje. Razvojem tehnologije raste i područje djelovanja napadača sa sve većim utjecajem na svakodnevicu.

O predavaču:

Bojan Alikavazović trenutno radi na poziciji Principal Cyber Threat Intelligence Specialist u tvrtki Infigo IS. U svom višegodišnjem iskustvu obavljao je poslove u različitim područjima računalne i informacijske sigurnosti: penetracijske testove, integracije sigurnosnih mehanizama, analize malware-a, analize i ojačanja industrijskih kontrolnih sustava, Cyber Threat Hunting-a, sudjelovanja na cyber incidentima i slično. Čest je govornik na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu.