img_20160928_170319

 

Na svom diplomskom radu, uz troje kolega sa godine, počeli smo raditi u veljači. Do teme za diplomski rad došli smo preko profesora Emmanuela Karla Nyarka koji nam je preporučio izradu diplomskog rada u suradnji sa osječkim uredom tvrtke Danieli Systec.

Pri prvom posjetu uredu dodijeljene su nam teme diplomskih radova. Na prvu se činilo da to nije za nas. Susreli smo se sa stvarima koje nikada nismo radili. Već nakon nekoliko posjeta uredu i mnogo postavljenih pitanja stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Sumentori iz ureda bili su pristupačni i otvoreni za bilo kakvu pomoć. Atmosfera je uvijek bila opuštena, prijateljska i radna. Dolazili smo kada god smo trebali pomoć, a pomoć smo i dobili. Svakim dolaskom naše znanje i razumjevanje problema napredovalo je do trenutka kada smo o temi znali više i detaljnije od naših sumentora. Naše ideje i sugestije su uvijek bile dobro prihvaćene i uvažene.

Sve to rezultiralo je izvrsnim diplomskim radovima završenima u roku. A najvažnije od svega zaposlili smo se i prije nego što smo diplomirali.

 

 

Benjamin Žagar, inženjer automatike u Danieli Systecu (b.zagar@systec.danieli.com)

Filip Videković, inženjer automatike u Danieli Systecu (f.videkovic@systec.danieli.com)