iskustvo-wordpress-praksa-factory.hr

 

Novi tjedan, novo iskustvo s prakse u Tvornici. Ovaj put pročitat ćeš iskustvo naše WordPress praktikantice Mateje koja je izradila svoju prvu WordPress stranicu koja na jednom mjestu prikazuje cjenike svih restorana i fast food-ova na području Virovitice. Stranica je dostupna na klopa.factory.hr, a prije nego ti narastu zazubice, pročitaj kako se Mateja snašla na praksi, što je sve naučila, što joj se najviše svidjelo i kako je nakon prakse ostala raditi u Tvornici preko studentskog ugovora.  

Tko je Mateja i kako je došla u Tvornicu?

Mateja je studentica 3. godine računarstva na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Prije godinu dana je ušla u svijet WordPressa zajedno s još dvoje kolega s kojima je radila na projektu, a posjetila je i jednu od naših WordPress radionica u Virovitici koju je organizirala udruga Društvo informatičara Virovitice, a održao ju je naš kolega Marko Čučković.

Za Tvornicu, kaže, zna već godinama, a na trećoj godini fakulteta joj je praksa obvezna.

Nisam se dvoumila oko toga gdje ću se prijaviti. Na odluku da se prijavim za praksu su utjecala iskustva drugih studenata koja sam čitala na blogu te činjenica da ste jedna od najboljih IT tvrtki kako u Hrvatskoj, tako i Europi.

Mateja je tijekom već spomenute radionice bila aktivna i istraživala mogućnosti kako riješiti neki zadatak te je shvatila da želi dobiti feedback za svoja razmišljanja i rješenja. Tijekom radionice je pričala s Markom i zajedno su zaključili kako je Mateja idealan kandidat za praksu u Tvornici. Prijavila se, obavila intervju i testiranje nakon čega kreće njena avantura u Tvornici.

Posebno bih htjela pohvaliti brzinu kojom mi je HR manager Marko odgovorio na prijavu, dogovorio testiranje te javio da sam primljena.

Najdraži i najteži dio prakse

Najdraži, ali i najteži, dio prakse bilo je rješavanje problema i istraživanje kako bi ga uspješno riješila. Najvažnije joj je bilo da svaki dan nauči nešto novo, a budući da se susrela s puno novih tehnologija koje do tada nije koristila, njena očekivanja su se ispunila. Istaknula je kako joj je bilo komplicirano posložiti sve elemente na stranici dok nije shvatila način na koji se koristi Neat, u kojemu je kodirala svoju temu.

Osim toga nije bilo pretjerano teških zadataka, sve se relativno lako riješi uz savjet mentora i googlanje!

Koliko znanje s fakulteta pomaže na praksi?

Kao i svaki student, Mateja je na fakultetu naučila osnove WordPressa, ali je tek na praksi ušla dublje u tematiku i dodatno proširila znanje. Prije radionice je razmišljala hoće li joj biti dovoljno znanje koje ima, ali je shvatila da se mora sama dodatno angažirati želi li napredovati. Tek kada je došla na praksu, shvatila je koliko joj toga nedostaje stoga ne želi ni za jednu sekundu provedenu u Tvornici.

Što Mateja kaže o mentoru i ostatku tima?

Mateja je svog mentora ocijenila čistom peticom jer je bio spreman podijeliti svoje znanje, pomoći i savjetovati ju kako bi efikasno riješili problem. Što se tiče ostatka ekipe, sviđa joj se što su u svakom trenutku opušteni i komunikativni te spremni pomoći bez obzira na to što uvijek imaju veliku količinu posla za napraviti.

Prvi WordPress projekt

Već smo napisali kako je Mateja izradila svoju prvu WordPress stranicu koja sada pomaže stanovnicima Virovitice da na jednom mjestu usporede cijene i sastojke određenog proizvoda po restoranima kako bi vidjeli koji im o njih najviše odgovara za njihove potrebe. Osim toga, na stranici se vide ključne informacije o restoranima kao što su radno vrijeme, lokacija, kontakt za dostavu hrane.

Tijekom rada na projektu, najviše joj se svidjela suradnja s dizajnerima jer oni moraju kreirati izgled stranice na temelju njene prezentirane ideje, a ona to kasnije mora slijediti prilikom kodiranja.  

Također, svidjelo mi se i komuniciranje i dogovaranje ako tijekom same izrade uvidimo da se neki dio treba izmijeniti ili zajednički sastanci gdje smo smišljali nove ideje kako prikazati sve potrebne informacije, a da ne narušimo korisničko iskustvo!

O Matejinu uspjehu pisali su i lokalni.hr i vpz.hr.

Matejini ključni razlozi za dolazak svakog studenta na praksu u Tvornicu

  • Napredovanje i učenje
  • Izvrsni mentori
  • Fleksibilno radno vrijeme
  • Razumijevanje zbog izostanaka radi studentskih obaveza

Ponosni smo na Matejin uspjeh, a nakon odrađene prakse ostala je raditi u Tvornici preko studentskog ugovora i radujemo se njenim budućim projektima.

I ti možeš raditi na svom prvom projektu u Tvornici, samo se trebaš prijaviti za praksu i dokazati nam da to stvarno želiš. U prošloj godini proveli smo 24 studentske prakse od kojih je 7 studenata dobilo priliku raditi preko studentskog ugovora, a troje njih je dobilo ugovor o radu nakon obrane diplomskoga rada.

Pogledaj i naš video s prakse kako bi ti slika o Tvornici bila još jasnija, a onda brzo za komp i pošalji nam svoju prijavu putem obrasca za prijavu. Ako imaš neka pitanja ili dvojbe oko same prijave, slobodno se možeš javiti i našem HR-u Marku na marko.hr@factory.hr. Radujemo se tvojoj prijavi!