Pozdrav svima,

Nakon ljetne stanke, nastavljamo s našim Photomath Talksima!

Ovaj put vam predstavljamo naš AI tim, a tema meetupa je “Improving Photomath’s scanning experience using end2end deep learning models”.

AI je u Photomathu postojao od samih početaka, a početkom ove godine značajno smo investirali u to područje. U prvih šest mjeseci postojanja tim je narastao na gotovo dvadeset ljudi!

AI tim u Photomathu bavi se istraživanjem i razvojem tehnologija temeljenih na strojnom učenju u svrhu unaprjeđenja proizvoda ili internih procesa i alata.

U domeni AI-a u Photomathu postoji već čitav niz istraživačkih smjerova iz područja računalnog vida, obrade prirodnog jezika (NLP – Natural Language Processing), Recommender sustava itd., što, uz činjenicu da se radi o razvoju svjetski popularnog proizvoda koji ima veliku skalu (broj korisnika i količina podataka), predstavlja mogućnosti koje su još uvijek prava rijetkost na hrvatskom tržištu.

Na ovom meetupu predavači Ivan Jurin i Vedran Vekić će opisati:

  • što sve radi AI tim u Photomathu, uz navođenje primjera i problema koje rješavaju
  • kako je trenutno organiziran razvojni proces unutar AI tima (o metodologiji, tehnologijama i alatima)
  • koje su specifičnosti primjene strojnog učenja i srodnih tehnologija u području rješavanja matematike
  • kako izgleda suradnja AI tima s drugim timovima
  • neke konkretne projekte na kojima trenutno rade i planove za dalje

Kao i uvijek, na kraju nas čeka Q&A nagradna igra s Photomath poklon paketima!

Prijave

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca.

Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.

Sve novosti pratite na službenom Facebook eventu, a pozovite i svoje prijatelje koje bi ovo moglo zanimati!

 

Što je Photomath Talks? 

Serija besplatnih online meetupa za tehnološku zajednicu. Saznajte što i kako rade naši inženjerski timovi te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju. Naša mobilna aplikaciju samo je “vrh sante leda”, a kroz ovu seriju meetupa, naši će iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, poput procesa razvoja sadržaja i web softverske infrastrukture koja to sve omogućava.

 

Novosti iz Photomatha

  • Imamo novu web stranicu
  • Pročitajte intervju na Netokraciji s našim Markom Mihovilićem, Chief Architectom, koji otkriva inženjersku stranu Photomath priče
  • Za sve one koje zanima područje AI/ML, ali ne znaju otkud krenuti, naši ML inženjeri su pripremili vodič sa preporukama najboljih tečajeva, blogova, videa, knjiga i drugih materijala koji će im pomoći započeti karijeru u AI/ML! Slobodno podijelite dalje!
  • Najava događaja: sudjelovat ćemo kao partneri i predavači na konferencijama AI2Future (Zagreb) i Data Science Europe 2021 (Beograd)

Za redovite novosti iz života Photomatha zapratite nas na Linkedinu