Natječaj za Mono stipendije u akademskoj godini 2021./2022. je tu! Najbolji IT studenti, nudimo vam početak karijere i stjecanje prvih radnih iskustava, znanja i vještina u najuspješnijem poduzeću u Hrvatskoj te uskoro prvom stanaru osječkog IT parka! Sve uz stimulativna financijska primanja svakoga mjeseca i zaposlenje nakon studija.

Koga stipendiramo?

Stipendiramo petero studenata i studentica kojima nakon studija nudimo i posao. U obzir dolaze redovni studenti 2. i 3. godine preddiplomskog studija te 1. i 2. godine diplomskog studija sljedećih visokih učilišta:
Odjel za matematiku, Osijek
FERIT, Osijek
– srodni fakulteti i studijski programi u području računarstva u Osijeku i izvan Osijeka.

Što nudimo?

– Stipendiju tijekom čitave akademske godine u iznosu od najmanje 1.750 kuna (ukupno 21.000 kuna) do maksimalno 3.000 kuna (ukupno 36.000 kuna), u 12 mjesečnih obroka (isplate od 1. listopada do 30. rujna tekuće ak. god.). Stipendiju višeg iznosa nudimo studentima završnih godina (3. godina preddiplomskog i 2. godina diplomskog studija – ukoliko student ne nastavlja školovanje na poslijediplomskom programu).
– Obavljanje stručne prakse.
– Komentoriranje završnih ili diplomskih radova.
– Mentoriranje u okviru edukacijskog programa za stipendiste.
– Posao odmah po završetku studija.
– Rad u poticajnom i dinamičnom internacionalnom okruženju uz korištenje najnovijih praksi i platformi.
– Mogućnost kvalitetnog osobnog i profesionalnog razvoja u jednoj od najstabilnijih i najnagrađivanijih tvrtki u regiji.

Koje su obveze stipendista?

– Redovito izvršavati studentske obveze.
– Dovršiti studij u roku od 6 mjeseci od završetka posljednje akademske godine.
– Obaviti u Monu studentsku praksu u najkraćem trajanju od četiri radna tjedna u početnoj godini stipendiranja, kao pripremu za daljnje edukacijske aktivnosti.
– Sudjelovati u edukacijskom programu i raditi na praktičnom projektu koji je njegov sastavni dio u trajanju od najmanje 15 sati mjesečno.
– Po završetku studija zaposliti se u punom radnom vremenu, a prema ponudi koju će dobiti u roku od 30 dana od završetka studija.
– Ostati u radnom odnosu u Monu u trajanju od jedne kalendarske godine za svaku akademsku godinu za koju je primao stipendiju.

Kako odabiremo stipendiste?

– Selekcijski postupak uključuje evaluaciju pristiglih dokumenata i selekcijski razgovor.
– Kriteriji za odabir su prosjek ocjena te prethodna znanja i vještine u razvoju softvera koja utvrđujemo tijekom selekcijskog razgovora.

Sljedeći kriteriji daju prednost kod odabira:
– visoka motivacija
– nagrade, dodatne edukacije i certifikati
– visoki prosjek ocjena tijekom studiranja
– visoka razina stručnih znanja.

Što ako se stipendist predomisli?

– Ukoliko ne izvrši ugovornu obvezu, samovoljno odustane od studija, promijeni fakultet ili otkaže Ugovor o stipendiranju iz bilo kojeg razloga, stipendist će vratiti cijeli iznos stipendije.
– Ukoliko radni odnos prestane zbog otkaza ugovora o radu od strane stipendista, sporazuma ili zbog otkaza ugovora o radu iz razloga koji leži na strani stipendista, a prije isteka ugovorne obveze, stipendist će vratiti razmjerni dio stipendije.

Kako se prijaviti?

– Prijava se vrši na adresu stipendije@mono.hr i treba sadržavati: motivacijsko pismo, životopis te prijepis ocjena svih položenih ispita. Ako ih student posjeduje, može priložiti i preslike potvrda o postignućima na relevantnim natjecanjima, priznanjima, nagradama i dodatnom obrazovanju.

Rok za prijave je do 9. listopada 2021.
Kandidati će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-mailom.

Tko smo i čime se bavimo?

– Mi smo tim od 120+ developera, business analysta, project managera, dizajnera i testera softvera.
– Više od 18 godina uspješno razvijamo napredna softverska rješenja iz Osijeka za cijeli svijet, a uskoro ćemo to raditi s nove lokacije u IT parku.
– Razvijamo i vlastite proizvode (Baasic, MonoX, Mono eCTD Office, Clokke…), bavimo se razvojno-istraživačkim radom, a naši novi projekti u fokus stavljaju napredne tehnologije kao što su umjetna inteligencija, strojno učenje i podatkovna znanost.
– Jedni smo od vodećih hrvatskih izvoznika softvera, uglavnom za američko tržište i s naglaskom na medicinu, farmaciju, veterinu, bankarstvo, financije, građevinu, transport. Tako, primjerice, naša rješenja koriste tisuće američkih liječnika i veterinara, a naš farmaceutski softver među vodećima je na tržištu.
– Dobitnici smo brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja: najnovije je Zlatna bilanca za najuspješnije poduzeće u pandemijskoj, 2020. godini te za najbolju tvrtku u djelatnosti informacija i komunikacija; peterostruki smo dobitnici Zlatne kune kao najbolja mala tvrtka u regiji; nagrađivani smo kao jedna od najbrže rastućih tvrtki Centralne Europe; dobitnici smo The European Business Awards u kategoriji The BP Target Neutral Growth Strategy, za izvrsnu strategiju organskog rasta na međunarodnoj razini; prestižnom titulom Hidden Champion prepoznati smo kao jedna od rijetkih i vrlo uspješnih malih i srednjih tvrtki koje mogu imati značajnu ulogu i gospodarskom razvoju i inovacijama zemlje…
– Već godinama smo uključeni u rast i razvoj stručne zajednice putem udruge Osijek Software City, čiji smo jedini od osnivača.

Veselimo se prijavama!