Gostujuće predavanje održati će Gordan Galić i Marko Vidović, predstavnici tvrtke Xylon i inženjeri s višegodišnjim iskustvom, u okviru predmeta “Metode i tehnike ispitivanja automobilske programske podrške”, od 13:15 do 14:45 sati (prostorija K1-16).

Svrha predavanja je studente upoznati s izazovima prikupljanja testnih podatka iz najnapredijih automobilskih senzora koji se koriste za pomoć vozaču i autonomnu vožnju, poput video kamera visoke razlučivosti, radara i Lidara.

Objasnit ćemo kako Xylonov logiRECORDER Automotive Video HIL Data Logger omogućuje neinvazivna mjerena u testnim flotama, daljinsko upravljanje i obradu ogromnih količina podataka.

Također ćemo predstaviti načine uporabe tih podataka u laboratorijima i simulatorima. Objasnit ćemo razliku između direktnog injektiranja snimljenih testnih podataka u stvarne ECU automobilske kontrolere i rada s softverski modeliranim senzorskim podacima. Predstaviti ćemo i potpuno rješenje za uspostavu simulacijskih sustava za virtualnu vožnju.