Na inicijativu HGSS – Stanica Osijek i nekolicine profesora i djelatnika Sveuฤiliลกta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pokreฤ‡e se osnivanje ๐™Ž๐™ซ๐™š๐™ชฤ๐™ž๐™ก๐™žลก๐™ฃ๐™ค๐™œ ๐™ฅ๐™ก๐™–๐™ฃ๐™ž๐™ฃ๐™–๐™ง๐™จ๐™ ๐™ค๐™œ ๐™™๐™ง๐™ชลก๐™ฉ๐™ซ๐™– koje ฤ‡e za cilj imati popularizaciju planinarenja i sigurnog kretanja planinama, promoviranje zdravog naฤina ลพivota, zaลกtite prirode te sportova vezanih uz planinarenje, alpinizam, speleologiju i stijensko penjanje.
Sveuฤiliลกno planinarsko druลกtvo organizirat ฤ‡e planinarske izlete, zanimljiva predavanja, prikazivanje filmova, organiziranje izloลพbi, te ฤ‡e djelovati na unaprjeฤ‘ivanju vjeลกtina ฤlanova kroz organiziranje struฤnog osposobljavanja u vidu planinarskih i alpinistiฤkih ลกkola, organiziranje seminara, radionica i specijalistiฤkih obuka vezanih uz aktivnosti na otvorenom. Bit ฤ‡e to ujedno zajednica gdje ฤ‡e se ljubitelji planina i kretanja u prirodi susretati, dijeliti iskustva te meฤ‘usobno organizirati za buduฤ‡e izlete u prirodu.
Ciljana skupina ฤlanova su ๐™จ๐™ฉ๐™ช๐™™๐™š๐™ฃ๐™ฉ๐™ž ๐™Ž๐™ซ๐™š๐™ชฤ๐™ž๐™ก๐™žลก๐™ฉ๐™– ๐™….๐™…. ๐™Ž๐™ฉ๐™ง๐™ค๐™จ๐™จ๐™ข๐™–๐™ฎ๐™š๐™ง๐™–, ๐™–๐™ก๐™ช๐™ข๐™ฃ๐™ž, ๐™ค๐™™๐™ฃ๐™ค๐™จ๐™ฃ๐™ค ๐™˜๐™Ÿ๐™š๐™ก๐™ค๐™ ๐™ช๐™ฅ๐™ฃ๐™– ๐™–๐™ ๐™–๐™™๐™š๐™ข๐™จ๐™ ๐™– ๐™ฏ๐™–๐™Ÿ๐™š๐™™๐™ฃ๐™ž๐™˜๐™–, ali i zainteresirani graฤ‘ani koji ฤ‡e moฤ‡i pridonijeti razvoju i unaprjeฤ‘enju druลกtva.
Kao prvi korak organizirat ฤ‡emo niz popularnih predavanja s tematikom vezanom za planine, kako bi ลกiroj akademskoj zajednici prenijeli iskustva i moguฤ‡nosti koje kretanje u planinama pruลพa.
Ovim Vas putem pozivamo na prvo od tih predavanja na temu โ€ž๐™„๐™จ๐™ ๐™ช๐™จ๐™ฉ๐™ซ๐™– ๐™ช ๐™ซ๐™ž๐™จ๐™ค๐™ ๐™ค๐™ข ๐™œ๐™ค๐™ง๐™Ÿ๐™ชโ€œ ๐™ ๐™ค๐™Ÿ๐™š ฤ‡๐™š ๐™ค๐™™๐™งลพ๐™–๐™ฉ๐™ž ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™›.๐™™๐™ง.๐™จ๐™˜. ๐™†๐™ง๐™šลก๐™ž๐™ข๐™ž๐™ง ๐˜ฝ๐™ช๐™ง๐™–๐™ฏ๐™ž๐™ฃ, proฤelnik HGSS stanice Osijek i profesor na Odjelu za matematiku.
Predavanje ฤ‡e biti odrลพano u utorak 15. oลพujka 2022. u 18 sati na Fakultetu agrobiotehniฤkih znanosti, Vladimira Preloga 1, Osijek (Aula Alta, 4. kat).