Za sve studente koji još nisu odradili obveznu stručnu praksu (3.g str studija i 2.g dipl. studija) i namjeravaju ju tek odraditi, molimo Vas da proučite sljedeću uputu kako bismo pravodobno proveli zakonsku obvezu prijave studenata na stručnu praksu za osiguranje od ozljede na radu i profesionalnih bolesti na Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Počevši od dana 15. ožujka 2023. molimo vas da provodite proceduru opisanu u nastavku:

  • Molimo STUDENTE da min 10 dana prije početka mjeseca u kojemu će se obavljati stručna praksa podsjete TVRTKU da koordinator tvrtke otvori mjesto za stručnu praksu i provede se prijava studenta kroz portal STUP
  • Molimo TVRTKE da min 10 dana prije početka mjeseca u kojemu će se obavljati stručna praksa provedu prijavu STUDENTA kroz portal STUP

a sve u svrhu kako bi Fakultet na vrijeme i uspješno prijavio studenta na zdravstveno osiguranje pri HZZO.

Napomena: Ukoliko ne budu ispoštovani prethodno navedeni rokovi Fakultet neće biti u mogućnosti obaviti pravodobnu prijavu osiguranja studenata pri HZZO te shodno tome neće biti u mogućnosti izdati uputnicu za stručnu praksu.

Predloženi termin odrade prakse se naknadno ne može mijenjati.

 

U nastavku donosimo važeće Upute, https://www.ferit.unios.hr/dokumenti/studenti/dokumenti-o-studijima-i-studiranju/upute_8_1_2020_km.pdf te naglašavamo najranije moguće početke odrade u prilogu.

 

Za sve upite i nejasnoće, slobodno se javite na kontakt:  ana.sokcevic@ferit.hr .