EIT Jumpstarter je pred-akceleratorski program namijenjen znanstvenicima, istraživačima i inovatorima iz sektora zdravstva, poljoprivrede, sirovina, energije, urbane mobilnosti, proizvodnje i digitalnih tehnologija te područja u sklopu inicijative novog europskog Bauhausa koji svoju inovativnu ideju žele plasirati na tržište i razviti poslovne vještine za upravljanje vlastitom start-up tvrtkom. Program je usmjeren na prijavitelje iz zemalja Srednje, Istočne i Južne Europe, a dosad je omogućio pokretanje 70 start-up tvrtki i obučio više od 750 istraživača, znanstvenika i stručnjaka.

EIT Jumpstarter spaja kreativnu zajednicu, napredno znanje i iskustvo, stručne trenere i mentore te pruža pristup europskoj mreži zajednica inovacija Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Cilj je programa EIT Jumpstarter nositeljima inovativnih ideja pomoći da svoje ideje pretvore u održivo poslovanje.

Ovaj program inovatorima i poduzetnicima pomaže izgraditi održive poslovne modele na temelju inovativne ideje, provjeriti održivost ideje te registrirati tvrtku, a sve uz potporu vrhunskih stručnjaka i kreativne zajednice.

Tijekom osmomjesečnog programa sudionici će pronaći i potvrditi najbolji poslovni model za svoju inovativnu ideju. Program obuke temelji se na metodologiji „lean startup” iz Silicijske doline prilagođenoj europskom okruženju, a polaznici će učiti o temama kao što su: kako poboljšati svoju ponudu, segmentacija tržišta,  dodatna vrijednost za kupca, financije, osnove ulaganja, pravne osnove poslovanja.

Sudionici programa primit će financijsku potporu za troškove putovanja i smještaja, a najbolji timovi u svakoj kategoriji imat će priliku osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 10.000 eura!

EIT Jumpstarter vrlo je selektivan natjecateljski program, a sudjelovanje u njemu otvara vrata prema europskim tržištima i povezuje najbolje timove sa sedam velikih industrijskih partnera EIT-ovih zajednica inovacija.

 

Važni datumi:

  • Rok za prijavu poslovnih ideja: 16. travnja 2023.
  • Odabir ideja i poziv na sudjelovanje u radionicama: svibanj 2023.
  • Radionice će se održavati online u svibnju i lipnju 2023.
  • Zajednički trening: od srpnja do rujna 2023.
  • Veliko finale: studeni 2023.

 

Prijavite se do 16. travnja 2023. godine!