Poštovani mentori u tvrtkama i studenti-praktikanti FERIT-a,

 

Obzirom na propisane zakonske obveze prijave studenata u HZZO tijekom obvezne stručne prakse iznimno je bitno da datum početka odrade stručne prakse naveden na uputnici za stručnu praksu odgovara stvarnom datumu početka odrade prakse u tvrtkama.

 

Stoga vas molimo da počevši od travnja dogovarate fiksne termine početka odrade stručne prakse jer ćete nam time iznimno olakšati prikupljanje podataka i pravodobne prijave koje je fakultet dužan ispoštovati u zakonski propisanim rokovima. Zbog tehničkih problema u portalu STUP trenutno nismo u mogućnosti definirati ove fiksne termine u samom STUP-u te će na portalu i dalje biti navedeni datumu  za odobravanje praksi početkom svakog mjeseca (kako je to bilo i do sada).

 

S obzirom na gore navedeno počevši od travnja 2024. procedura će biti nešto izmijenjena i provoditi će se kako slijedi:

  • Procedura u STUP-u ostaje u potpunosti ista kao i do sada i odrađujete je kao i do sada,
  • Kada međusobno budete dogovarali stvarne termine početka praksi molimo vas da se pridržavate fiksnih termina navedenih u dokumentu „FERIT_fiksni_datumi_pocetka_praksi_travanj-kolovoz_2024.pdf“ u prilogu (ovaj dokument će biti postavljen i na portal STUP u dijelu „Dokumenti“ tako da ga imate tamo dostupnog u bilo kojem trenutku),
  • FERIT će sa svakim studentom, koji ima u STUPu prijavljenu, od strane tvrtke prihvaćenu i od strane FERITa odobrenu praksu za neki mjesec, provjeriti koji je stvarni početak prakse (od fiksnih termina ponuđenih u tom mjesecu) student dogovorio s tvrtkom,
  • Student i mentor će putem e-mail poruke dobiti uputnicu za praksu sa stvarnim datumom početka odrade prakse, a FERIT prijaviti studenta na HZZO s tim istim stvarnim datumom početka odrade prakse.

 

Detaljnije o razlozima, potrebi i važnosti usklađivanja datuma prijave studenata na HZZO, datuma navedenog u uputnici i datuma stvarnoga početka odrade prakse možete pogledati u dokumentu „FERIT_strucna_praksa_HZZO_prijave.pdf“ u prilogu.

 

Nakon otklanjanja tehničkih poteškoća mogući fiksni datumi početka odrade stručnih praksi biti će dostupni na portalu STUP (očekivano od početka sljedeće akademske godine).

 

FERIT_fiksni_datumi_pocetka_praksi_travanj-kolovoz_2024

FERIT_strucna_praksa_HZZO_prijave