Nedavno smo imali priliku surađivati s Anom na Project Manager praksi u našem uredu u Osijeku. Imala je priliku raditi bok uz bok s developerima i mentorima i razvijati svoje vještine kao asistent voditelju projekata. 

Kako se odlučila upravo na Project Manager praksu i kakvi su njeni dojmovi? Saznajte u nastavku! 

Kako si se odlučila za praksu kod nas?

Prvi puta sam se susrela s Tvornicom kada ste došli kao gostujuća tvrtka na naš fakultet za vrijeme DOVIK-a te sam poslije čula pozitivne komentare od svojih kolega. Malo je neuobičajen odabir prakse s obzirom na fakultet s kojeg dolazim, ali me poprilično interesira cijela grana project managementa te sam vidjela kako Tvornica nudi praksu i u tom području. 

Također, pročitala sam prethodno iskustvo s Project manager prakse u Tvornici te su iskustva bila u potpunosti pozitivna tako da sam se odlučila na taj korak.

Project management praksa - iskustva

Kako ti se svidio proces prijave na praksu? 

Proces prijave na praksu mi se poprilično svidio jer sam na kraju razgovora imala osjećaj da sjedim na kavi s prijateljima i da pričamo o potencijalnim problemima na poslu. U početku sam imala tremu, ali sam se brzo opustila uz Mirnu i Marka, članove HR tima koji su vodili intervju.

Što je od zadataka bilo najteže i kako si riješila poteškoće na koje si naišla?

Najteži zadatak mi je bio jedan zahtjev klijenta za izradu igre. Morala sam samostalno zaključivati o kakvom je klijentu riječ. 

Morala sam tražiti dodatne informacije koje nisu navedene u dokumentaciji kako bih točno specificirala što development i dizajn tim moraju raditi. Kritičko razmišljanje je bilo ključno za rješavanje zadatka.

Ubrzo sam shvatila kako su logičko i kritičko razmišljanje zapravo ključni čimbenici u obavljanju poslova poput Project Managera. 

Kako ocjenjuješ mentora Ivana?

Mentor je uvijek bio na raspolaganju za sva moja pitanja i nejasnoće. Unatoč svim obavezama i sastancima, uvijek je pronašao vremena i za moje probleme s kojima sam se susretala.

Također, posebno mi se svidjelo što sam na sva pitanja morala sama zaključivati koje je rješenje najbolje. Imala sam priliku razviti svoje sposobnosti logičkog i kritičkog razmišljanja i mentora koji me usmjeravao u pravom smjeru.

Zbog kojih stvari bi kolege studenti trebali doći na praksu?

Praksu bih preporučila svima koji žele vidjeti kako se konkretan projekt razvija te i sami sudjelovati u nekim dijelovima organizacije projekta. Pruženi su svi potrebni materijali, odlični mentori i od praktikanta se zbilja zahtijeva samo volja i trud. 

Također, praksa je namijenjena svima koji se žele okušati u timskom radu i vidjeti kako to sve zapravo funkcionira izvan teorije.

Iskustvo s Project Manager stručne prakse

Kakav dojam je ostatak tima ostavio na tebe? 

Oduševljena sam timom. Iako posao zahtijeva veliku ozbiljnost, uvijek se nađe vremena i za zabavu i šalu. Svi su spremni pomoći jedinu drugima kada je potrebno. 

Osjećala sam se kao dio kolektiva unatoč kratkom vremenu provedenom u Tvornici.

Postani i ti dio Factory tima!

Na Project Manager (ili bilo koju drugu ponuđenu) praksu se možeš prijaviti tijekom cijele godine! Uz to, možeš birati ured u kojem želiš obavljati praksu, u Osijeku ili Virovitici. Prilikom prijave i postupka ocjenjivanja se upoznajemo s tvojim ciljevima i interesima tako da će tvoj mentor znati bolje prema čemu te usmjeriti i kako ti pomoći na tvom putu.

Svakom praktikantu pristupamo individualno te onima koji iskažu volju i znanje, pružamo mogućnost nastavka rada na plaćenoj studentskoj praksi – što kasnije vodi i trajnom zaposlenju.

Ako si više vizualan tip i želiš vidjeti kako izgleda obavljanje prakse u Tvornici, baci oko na video:

 KLIK ZA VIDEO!

Ako se želiš više upoznati s načinom obavljanja i koristima prakse ili imaš dodatna pitanja, javi se našem Marku u HR odjelu na: marko.hr@factory.hr 

Ne propusti priliku i prijavi se na praksu!

Također, ukoliko te zanimaju različita iskustva naših praktikanata, pročitaj naš blog. 

Očekujemo tvoju prijavu!