Factory-Ponuda i potražnja usluga u građevinarstvu

Tema je namijenjena studentima stručnog studija, preddiplomskog studija ili diplomskog studija.

Potraga za izvođačem građevinskih radova često biva značajna životna prepreka. S druge strane nedostatak posla u Republici Hrvatskoj u sektoru građevinarstva rezultirao je migracijom zaposlenika u toj struci. Porast cijena građevinskog materijala rezultira s druge strane većim rizikom od financijskih gubitaka uslijed loše obavljenog posla od strane izvođača radova.

Kako bi se premostili navedeni problemi putem informacijsko komunikacijske tehnologije moguće je napraviti platformu koja bi povezivala ponuđače i potraživače usluga u građevinarstvu. Radom treba izraditi web aplikaciju za ponudu usluga u građevinarstvu na osnovi reklame koju unosi izvođač te na osnovi odgovora na traženje onih koji uslugu potražuju.

Aplikacija treba biti interaktivna, jednostavna za korištenje i prilagodljiva za sve vrste uređaja (responzivni dizajn). Potrebno je dizajnirati i realizirati odgovarajuću bazu podataka koju će aplikacija koristiti za pohranu svih potrebnih podataka.

Mentorica: prof.dr.sc. Dominika Crnjac Milić (FERIT); sumentori: izv.prof.dr.sc. Krešimir Nenadić (FERIT)  – Factory mentor:  Ivan Javorović