Tema je namijenjena studentima stručnog studija, preddiplomskog studija ili diplomskog studija.

Broj punoljetnih osoba koje se odlučuje za studiranje i cjeloživotno obrazovanje je sve veći. Često se iz tog razloga javlja potreba za preseljenjem u gradove u kojima su prisutne više i visoko obrazovne ustanove. Studentskih smještaja čiji je vlasnih država nema previše i pojavljuje se nužnost za potragom smještaja u privatnom vlasništvu.

Na tržištu postoje različiti mediji koji omogućavaju oglašavanje smještaja no radi povećanja sigurnosti, jednostavnosti i brzine pronalaska odgovarajuće stambene jedinice ovim radom je potrebno dati interaktivnu web aplikaciju.

Putem te aplikacije bi se objavljivale slike, opis stambene jedinice, okruženja u kojem se nalazi, cijena najma, detalji ugovora o najmu i sl. Interaktivnost bi se očitovala u mogućnosti komunikacije s ponuditeljem i tražiteljem smještaja kroz aplikaciju.

Pri potvrđenoj rezervaciji traženog smještaja za određeno razdoblje ponuditelj bi naznačio ga zauzetim no informacija o ponudi nakon određenog termina bi i dalje ostala vidljiva onima koji smještaj traže. Time bi se ponuditeljima povećala mogućnost za kontinuiranim izdavanjem smještaja, a time i veća profitabilnost od njih. Tražitelji smještaja bi na jednom mjestu imali bolji pregled ponude smještaja u određenom gradu i području grada.

Dizajn kao i druge funkcionalnosti aplikacije mogu se napraviti po slobodnom izboru. Prilikom izrade web aplikacije potrebno je voditi brigu da se aplikacija može koristiti i na mobilnim uređajima te je potrebno primijeniti responzivni dizajn korisničkog sučelja s ‘mobile first’ pristupom.

Mentorica: Prof.dr.sc. Dominika Crnjac Milić; Sumentor: Prof.dr.sc. Krešimir Nenadić; Sumentor (Factory): Nikola Gašparec