Enea_23-24

Abbrevio – web aplikacija za skraćenice

(Namijenjeno je diplomskom, preddiplomskom i stručnom studiju)

Potrebno je napraviti web aplikaciju koja će biti centralizirano skladište najčešće korištenih kratica u poslovnoj organizaciji.

Aplikacija omogućuje zaposlenicima brzo traže značenja kratice. Omogućavala bi također glasanje ili komentiranje postojećih objašnjenja koja su im korisna. Osim toga, korisnici bi mogli stvarati nove unose za kratice koje još nisu navedene u aplikaciji.

Glavne značajke aplikacije uključuju:

  • Pretraživanje kratica:  Aplikacija ima traku za pretraživanje koja korisnicima omogućuje da unesu kraticu i pronađu njezino značenje ako postoji u bazi podataka aplikacije.
  • Glasanje i komentiranje: korisnici mogu glasati i komentirati postojeća objašnjenja za kraticu. To omogućuje aplikaciji da prikaže najkorisnija objašnjenja na vrhu rezultata pretraživanja.
  • Dodavanje novih unosa: Ako kratica ne postoji u bazi podataka aplikacije, korisnici mogu stvoriti novi unos za nju dajući njezino značenje i sve druge relevantne informacije.
  • Autentifikacija korisnika: Korisnici moraju stvoriti račun i prijaviti se kako bi koristili značajke aplikacije. To osigurava moderiranje sadržaja aplikacije i sigurnost podataka.
  • Personalizacija strojnog učenja: ponudite personalizirani sadržaj korisnicima na temelju njihove povijesti pretraživanja i ponašanja u korist. Ova značajka korisnicima pruža prilagođenije i relevantnije iskustvo.

Aplikacija bi štedjela vrijeme zaposlenicima omogućavajući im brzi pristup značenjima najčešće korištenih kratica u poduzeću.

Podatci trebaju biti trajno pohranjeni u bazu – SQL ili NoSql (student može odabrati).

Strojno učenje – model bi se trebao trenirati koristeći povijesne podatke korisnika o kraticama koje je korisnik cešće otvarao, iz kojeg odjela korisnik dolazi i sl. (student može odabrati feature za model po volji).

Potrebno je još dodati listu za odabir jedne ili više kratica koje se mogu ispisati u PDF-u.

Također je potrebno dodati opciju da se u trenutku dodavanja nove kratice izvrši upit prema nekoj tražilici koja ima API i dohvati već neki prijedlog vezan za značenje pojedine kratice.

Mentorica (FERIT): Prof.dr.sc. Dominika Crnjac Milić

Sumentor (FERIT): Prof.dr.sc. Krešimir Nenadić

Sumentor (Enea Software d.o.o.): Tomislav Buljubašić